SİVAS (AA) - Sivas'ta meydana gelen trafik kazasında, biri 2 aylık bebek olmak üzere iki kişi hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre,  Resul Karabulut (23) yönetimindeki otomobil, Kayseri Caddesi'nde direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu şarampole devrilerek yön levhasına çarptı.

Çarpma sonucu araçta bulunan Ayşe Üstün (59) olay yerinde hayatını kaybetti. Kazada araçta sıkışan, Seda Karabulut (21) ise olay yerine çağrılan Sivas Afet ve Acil Durum (AFAD) ekiplerince sıkıştığı yerden çıkarıldı.

Kaza sonrasında sürücü Karabulut, Seda Karabulut ve iki aylık ikizler Zeynep İkra ile Zehra Nisa Karabulut yaralandı. Yaralılar, Cumhuriyet Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

İkizlerden biri yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Anne ve babaları yoğun bakımda olan ikizlerden hangisinin hayatını kaybettiği belirlenemedi.

Öte yandan diğer yaralıların, sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi. Resul Karabulut'un Tunceli'de jandarma özel harekatta görev yaptığı ve yıllık izin için Tokat'a gitmek için yola çıktığı öğrenildi.

Sivas Valisi Alim Barut, olay yerine gelerek yetkililerden bilgi aldı.

- İki kamyonet çarpıştı

İkinci kaza ise Sivas-Erzincan karayolunda Çamlıbel Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (ÇEDAŞ) önünde meydana geldi. Kazada, 58 UA 202 kapalı kasa kamyonetle, 42 SL 696 açık kasa kamyonet çarpıştı.

Kazada yaralanan sürücülerden Ali Şahin, Sivas Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.