Sivas İl Özel İdaresi mülkiyeti kendisine ait olan Kadıburhanettin Mahallesi’ndeki arsa ile Örtülüpınar Mahallesi’nde bulunan daireleri satışa çıkardı.

Örtülüpınar Mahallesi Tekel Sokak kale koridorunda bulunan Başara Apartmanı A bloktaki 10 adet daire toplu olarak 2 milyon TL muhammen bedelle ve Kadıburhanettin Mahallesinde toplam 13 bin metre kare yüzölçümlü arsa vasıflı taşınmaz ise 13 milyon TL muhammen bedelle; 2886 sayılı devlet ihale kanununun 35. maddesi uyarınca kapalı teklif suretiyle satışa sunulacak. İl Özel İdaresi İl Encümen Salonu’ndaki ihaleler 14 Kasım tarihinde saat 10.00’da başlayacak. Gerçekleştirilecek satış ile kuruma ait gayrimenkullerin kamu yararı gözetilerek değerlendirilmesi sağlanacak.

Dairelerin satışı için gerekli olan ihale şartnamesinin hazırlandığını ifade eden İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Nebi Kaya, yerel ve ulusal basın aracılığıyla ihalelere yoğun bir katılımın sağlanmasını beklediklerini dile getirerek,"Elde ettiğimiz gelirleri kırsal alt yapı başta olmak üzere diğer hizmetlerin yerine getirilmesinde kullanacağız. Taşınmazları satın alanlara şimdiden hayırlı olması temennisinde bulunuyorum" dedi.