Orman ve Su İşleri Bakanlığı 10. Bölge Müdürü Hasan Başyiğit, Ilgaz Dağı Milli Parkında tesislerin veya pistin kapanmasının söz konusu olmadığını söyledi.

Bazı yayın organlarında Ilgaz Dağı Milli Parkında bulunan tesislerin ve pistin heyelan dolayısıyla kapatıldığına dair çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirten Orman ve Su İşleri Bakanlığı 10. Bölge Müdürü Hasan Başyiğit, “Biz, şimdi burada Ilgaz Dağı Milli Parkı Müdürlüğünde Şube Müdürü arkadaşlarımızla bir toplantı tertip ettik. Bende bu toplantıya gelmiştim. Kar çok güzel yaşıyor. Ilgaz Dağı şuanda sezona hazır gibi görünüyor. Bu arada bir haber konusu olmuş, arkadaşlar bizlere gösterdi. Ilgaz Dağında tehlike olduğuna dair bazı söylentiler var. Gençlik ve Spor Bakanlığı, bu tehlikeden dolayı pistlerin ve tesislerin boşaltılması yönünde talimat verdiği yönünde medyada bir takım haberler çıkmış. Böyle bir haberi bizde yeni öğrendik. Nereden nasıl bir şekilde böyle haber çıktı bilmiyoruz. Anlamış değilim. Bize buranın tehlikeli olduğuna dair bize, hiçbir şekilde bilgi veya belge ulaşmamıştır. Haberde anlatıldığı gibi bir tehlikeden bilgimiz yoktur. Sezona da şuanda gördüğümüz kadarıyla bütün tesisler hazır gibi. Bu sezonun tüm vatandaşlarımız için güzel bir sezon olacağını düşünüyoruz. Kayak için gayet uygun, karda güzel yağmış. Yakın bir zamanda bütün tesislerimiz hazır bir şekilde sezonun açılmasını bekleyecek. Bu konuda başka da bir bilgimiz yoktur” dedi.

“Ilgaz Dağı Milli Parkında, 15 Aralık’ta kayak sezonunu açacağız”

Türkiye Kayak Federasyonu Ilgaz Dağı Tesisleri Müdürü Can Erdem ise, kar yağışının devam ettiğini ve bir aksilik olmazsa 15 Aralık’ta kayak sezonunu açacaklarını ifade ederek, “Şuanda kar yağışı devam ediyor. Kayak sezonu için şuan için hiçbir engel yok. Kar seviyesi belirli bir seviyeye ulaştığında inşallah sezonumuzu açacağız. Bugün çıkan haberle ilgili şuanda bize gelen herhangi bir şey yok. Sıkıntılı bir durumumuz yok. Bütün misafirlerimizi bu sezon, kış sezonunda Ilgaz Dağına bekliyoruz. Yılbaşı için bütün otellerin rezervasyonlarında yüzde 100 doluluğa ulaşıldı. Geçtiğimiz yıl, teleferiğe binen kişi 150 bin civarındadır” şeklinde konuştu.

“Ilgaz Dağı Milli Parkını çok beğendik”

Mardin’den Kastamonu’nun Ilgaz Dağına kayak yapmak için gelen Zehra Yücel de, “Biz bu tesise geldik. Daha öncesinden broşürlerden incelediğimiz kadarıyla az bir bilgimiz vardı ama çok fazla bilgimiz yoktu. Buraya geldik çok memnun kaldık. İlk başta biraz tereddütle geldik buraya, kar yok dediler. O yüzden bir endişemiz vardı özellikle çocuklarımız için. Ama geldik gördük ki çok güzel lapa lapa kar yağıyor. Tesisi çok beğendik. Ortamı çok beğendik. Artık kayak pistini çok beğendik. Çok hoşumuza da gitti. Bizim için hiçbir sıkıntı yok. Biz, oldukça memnun kaldık. Belki çocuğumuzun okulundan dolayı tatilimizi uzatamayacağız ama bilmiş olsaydık sezona kadar tatilimizi uzatırdık” ifadelerini kullandı.

"Herhangi bir tehlike durumu oluşmadı"

Kızakla ailesiyle birlikte hoşça vakit geçirdiklerini söyleyen Yücel, şunları söyledi: “Şuanda kar bastırılmamış olduğundan dolayı kayak takımıyla kayamıyoruz ama kızakla oldukça güzel kayak yapabildik. Mardin’den buraya geliyoruz. Çok hoşumuza gitti. Şuanda kadar bizim için herhangi bir tehlike durumu oluşmadı. Biz zaten kayak takımı ile kaymıyoruz, kar yeterli düzeye ulaşmadığı için kayak takımını kullanmadık. Ama zemin, istenilen düzeye geldiği zaman kayak takımıyla da kaymak için yeterli seviyeye ulaşacaktır. Çok güzel, sezonu daha da güzeldir, daha da canlıdır. Böyle yerlerin turizme daha çok kazandırılması için daha fazla reklam yapılması kanaatindeyim. Çoğu yere göre çok daha değerli ve güzel.”