ÇANKIRI (AA) - İç Anadolu'yu Karadeniz'e bağlayacak olan Ilgaz Dağı Tüneli'nin yüzde 60'ı tamamlandı.

Tünelde incelemelerde bulunan Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Çankırı ile Kastamonu arasındaki Ilgaz Dağı Tüneli'nin gurur duyulacak bir proje olduğunu belirtti.

Özcan, çalışmaların aralıksız devam ettiğini vurgulayarak, "Şu anda çalışmaların yaklaşık yüzde 60'lık kısmını bitirdik. Türkiye'nin gurur projelerinden biridir. Buraya 5,5 kilometre sağ ve 5,5 kilometre sol tüp olmak üzere, toplam 11 kilometrelik bir tünel inşa ediyoruz. İnşaat çalışmalarımız kapsamında elim bir kaza yaşanmaması da ayrı bir sevinç" ifadesini kullandı.

Tünelin ekonomiye de önemli katkılar sağlayacağını kaydeden Vali Özcan, tünelin Karadeniz'i, Kastamonu üzerinden İç Anadolu ve Akdeniz'e bağlayacağını bildirdi.

- "Türkiye'nin en uzun üçüncü tüneli olacak"

Karayolları Genel Müdürlüğü 15. Bölge Müdürü Sami Uyar da tünelde günde yaklaşık 12 metre yol katettiklerini belirtti.

Tünel sayesinde sürücülerin yolda kaybettiği zamanın azalacağını aktaran Uyar, şöyle konuştu:

"Tünelden İndağı mevkisine kadar olan 27,5 kilometrelik yol sıcak asfalt yapılacak. 5,5 kilometrelik tünelimiz geçiş süresini küçük araçlarda yarım saat, büyük araçlarda 45 dakika kısaltmış olacak. Burayı açtığımız zaman en önemli sıkıntıyı aşmış olacağız. İnebolu'yu Mersin'e bağlamış oluyoruz, bu sayede ana ulaşım altyapısını geliştirmiş oluyoruz. Tünelden araç geçişimiz, 2016 Nisan ayında gerçekleşmiş olacak ve trafiğe açılacak. Trafiğe açılan tüneller arasında en uzun tünel burası ancak projelendirilip, yapımı planlanan tüneller bittiğinde Türkiye'nin en uzun üçüncü tüneli olacak."