İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı’nın (İLKSAN) 75’inci yıl dönümü nedeniyle, şehit olan eğitimcilerin aileleri ve şehitlerin isminin verildiği okullar ziyaret edilecek.

İLKSAN’ın kuruluşunun 75’inci yıl dönümü nedeniyle, Elazığ’da üç gün sürecek ‘Şehit Eğitimcileri Anma Etkinliğinin’ açılış toplantısı özel bir otelin toplantı salonunda yapıldı. Etkinlik kapsamında,11 Ekim 1994’te 5 öğretmen arkadaşıyla birlikte Malazgirt, Darıkent’te şehit edilen öğretmen Rüstem Şen ve 1994’te Ergani-Maden karayolunda şehit edilen Elazığ İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Nahit Ergene’nin aileleri, kabirleri ve isimlerinin verildiği okulların ziyaret edileceği belirtildi.

İLKSAN’ın Cumhuriyet döneminde kurulduğunu dile getiren İLKSAN Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer Yılmaz, “Bugün itibariyle 75. yılını kutlayan Türkiye’nin önemli kurumlarından bir tanesi olarak faaliyetlerimize devam ediyoruz. Devletimizin tüm kurumlarında çalışan personellerin, gelecekleri, emeklilikleri ve yaşadıkları sıkıntılarının çözümü ile ilgili kurulan bir yardım sandığıyız. İLKSAN’ın 75. Yıl dönümü kutlamalarına başlamış olduk ve bu kutlama törenlerine bir anlam katalım dedik. 1990’lı yıllarda bu ülkede Doğu ve Güneydoğu’da görevleri başında şehit edilen eğitim çalışanları için Elazığ’da Cuma günü mevlit okutacağız. Bu amaçla Elazığ’da bulunuyoruz. Elazığ’da, şehit ailelerini ve şehitlerin isimlerinin verildiği okulları ziyaret edeceğiz” dedi.

75 yıldır üyelere sosyal yardımlar adı altında bir çok hizmet verdiklerini belirten Yılmaz, “ Bu tür yardım sandıkları, kişilere emeklilikte bir ek imkan tanınmak üzere faaliyete geçmiştir. Bu amaçlar çerçevesinde üyelerine kanunda belirlenen değişik yardımlar yapılmaktadır. Öncelikli olarak emekli, doğal afet, evlenme, doğum, cenaze yardımı adı altında yardımlar yapmaktayız. Ayrıca üyelerimizin de ekonomik anlamda sıkıntılarını gidermek amacıyla finans sağlamaktayız. Çalışanları biraz daha rahatlatmak ve ekonomik anlamda katkı sağlamak için bu sandıklar ülkelerin olmazsa olmazlarındandır” diye konuştu.