WASHINGTON (AA) - Uluslararası Para Fonu (IMF), Çin'in Şanghay kentinde düzenlenecek G20 Bakanlar ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı öncesinde ''Küresel Beklentiler ve Politika Zorlukları'' başlıklı bir rapor yayımladı.

IMF raporunda, G20 üyelerinin küresel ekonomiyi destekleyecek politikalar ve işbirliği noktasında önemli bir göreve sahip olduğuna işaret edilirken, ''G20, uygun mali seçenekleri, kamu yatırımlarını artırmak ve yapısal reformları tamamlamak için kullanarak talebi destekleme planını ve mevcut büyüme stratejilerini güçlü şekilde uygulamak için hemen şimdi harekete geçmeli'' ifadeleri kullanıldı.

Sığınmacı krizinin merkezinde yer alan ülkelere destek çağrısı

Emtia ihracatçıları ve gelişen ekonomilere yönelik artan risklerin de G20 platformunda ele alınması gerektiği belirtilen raporda, bunun yanı sıra mülteci ve sığınmacı krizinin merkezinde yer alan ülkelere destek olunması çağrısında bulunuldu.

Bu noktada, ''Mevcut mülteci krizinin merkezinde bulunan ülkeler, diğer ülkelerin yükünü üstleniyor. Bu ülkeler, koordineli bir global girişimle desteklenmeli'' tavsiyesine yer veren IMF, kendisinin de kaynakları en çok ihtiyaç duyulan bölgelere nasıl aktaracağını yeniden değerlendirdiğini kaydetti.

Muhabir: Gülbin Yıldırım