İstanbul Muşlu Sanayici ve İş Adamları Derneği (İMSİAD) Genel Başkanı olan Malazgirtli Metin Haymana, beraberindeki dernek üyeleriyle ilçede çeşitli ziyaretlerde bulundu.

Malazgirt 1071 Zafer Anıtı başta olmak üzere birçok yeri gezen Haymana, tarihi Malazgirt ilçesinde doğduğunu belirterek, “Ben bu tarihi ve şirin ilçede doğdum. Muş ilimizin bir evladıyım. Amacımız, bu tarihi ilçemizde neler yapabiliriz ve ne yatırımlar yapabiliriz diye geldik. Çok şükür ilçemiz eskiye rağmen birçok yol kat etmiş. Şimdilerde ilçe merkezi ve köylerinde ciddi yatırımlar var. Cumhurbaşkanımız bu tarihi ilçemize çok önem veriyor. Bende İMSİAD Başkanı olarak Ankara’da tarihi ilçemize yapılacak yatımları bizzat takip ediyorum. Malazgirtli kardeşlerim hiç merak etmesin, inşallah çok yakında büyük yatırımlar gelecek. Bizde iş adamları olarak Malazgirt ilçemizi çok yakından takip ediyoruz. Malazgirt ilçemize devlet yatırımları çoğaldıkça daha çok iş adamı gelip burada iş yapmak için çalışacak. İstanbullu bir temizlik firması, ilçemizde temizlik işini almış ve ilçeyi 40 kişilik ekibiyle birlikte temizliyor. Bu ve bunun gibi birçok örnek olacaktır. Biz dernek olarak Muş ve tüm ilçelerini önemsiyoruz. Dernek üyelerimizle Malazgirt ilçemizi ziyarete geldik. Dernek üyelerimiz de ilçemizi çok beğendi. İstanbul’daki tüm Muşlu iş adamlarına sesleniyoruz, gelin ilçenize sahip çıkın” dedi.

Başkan Haymana ve dernek üyeleri, daha sonra Malazgirt Ziraat Odasını ziyaret ettiler. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Malazgirt Ziraat Odası Başkanı Tahsin Kılıç, Başkan Haymana ve dernek üyelerine teşekkür etti. Başkan Kılıç, “İMSİAD Kurucu Genel Başkanı Metin Haymana’nın ziyaretleri bizleri ve ilçemizde yaşayan vatandaşlarımızı hayli mutlu etmiştir. Başkan Haymana, ilçemizin bir evladıdır ve ilçesini bugüne kadar hiç unutmamıştır. Başkan Haymana’nın vasıtası ile tüm Muşlu iş adamlarına buradan sesleniyoruz, gelin ilçenize yatırım yapın. Cumhurbaşkanımız bu tarihi ilçemize çok önem veriyor. Çünkü Anadolu’nun kapıları burada açılmıştır. Gelin ilçenize ve Muş’a sahip çıkın” diye konuştu.