KAYSERİ (AA) - İncesu Kaymakamı Tarık Bahadır, "Bilgi Dolu Bir Yol Okuyarak Çocuğuna Örnek Ol" projesi kapsamında kitap dağıttı.
İncesu Kaymakamlığı, İncesu Atatürk İlkokulu ve İncesu Halk Kütüphanesi işbirliğiyle başlatılan "Bilgi Dolu Bir Yol Okuyarak Çocuğuna Örnek Ol" projesi ile velilere yönelik aile eğitimi ve kitap okuma etkinliği düzenlendi. Atatürk İlkokulu Müdürü Ümmügülsüm Koçak tarafından her hafta salı günleri velilere İncesu Kütüphanesinde bir saat kitap okuma ve anne baba eğitimleri verildi.
Projeye destek amacıyla katılan Bahadır, katılımcılara 120 adet projenin amacını anlatan kitap hediye etti. Projenin amacının velilere kitap okuma alışkanlığını kazandırmak ve çocuklarına örnek olmalarını sağlamak olduğunu vurgulayan Bahadır, unutulmaya yüz tutan kütüphaneleri tanıtmayı da amaçladıklarını belirtti.
Önümüzdeki günlerde proje kapsamında katılımcılarla tiyatro ve il halk kütüphane ziyaretleri gerçekleşeceğini belirten Bahadır, projenin 8 Mart Dünya kadınlar Gününde sonlanacağını dile getirdi.