Yeni bir değişim ve dönüşüm sürecine giren İnegöl Belediyesi, “Belediyeyi değil, şehri yönet” sloganıyla akıllı şehir modelini hayata geçiriyor.

Universal Bilgi Teknolojileri firmasının ürettiği ‘Flexity’ yazılımı, Royal Otel’de düzenlenen toplantıda kamuoyuna ve İnegöl Belediyesi yöneticilerine tanıtıldı. Belediyesi bilgi işlem sorumlusu Yusuf Baltacı, “Operasyonel verimlilik ve idarî iş süreçleriyle proje yönetiminde değişimi yakalayamayanlar, sahneden inmek durumunda kalıyor. Artık bazı şeyleri yeniden yazma ve uygulama zamanı. İnsanların yarınını daha iyi noktalara taşımak için dünden ders alınmalı ve her yeni güne baştan bir sayfa açılmalı. Yenilikler düşünülmeli, planlamalı ve yeni adımlar atılmalı. İnsan odaklı, kaliteli hizmet anlayışına sahip İnegöl Belediyesi, bilgi ve iletişim teknolojilerinin sunduğu imkanlar ve değişen ihtiyaçlar doğrultusunda operasyonel verimlilik, maliyetlerde azalma, kamu hizmetlerinin yerinde sunumu, verimliliğin aktarılması, uygunluk, kolaylık ve fayda anlamında kapsamlı bir değişim ve dönüşüm içerisinde girmiş bulunmaktadır” dedi.

Universal Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyirmidokuz, “Flexity, tamamen iş ve süreç yönetimi odaklı bir uygulamadır. Eğer işinizi yapmak istiyorsanız, bunu takip etmek istiyorsanız böyle bir araca ihtiyacınız var. Flexity’i bir cep telefonuna benzetebiliriz. Cep telefonunun amacı aslında telefon görüşmesi yapmaktır. Ama akıllı telefonlarla birlikte beraberinde birçok şey yapılabiliyor. Flexity de akıllı şehir yönetim platformudur. 30 yıllık tecrübemizde biz şunu gördük ki; eğer işi yönetebiliyorsanız, şehri de yönetebiliyorsunuz” diye konuştu.

Belediye Başkanı Alper Taban ise yaptığı konuşmada, “Değişim ve dönüşüme her zaman ihtiyacımız var. İhtiyaç olduğu anda bu değişimleri gerçekleştiriyoruz. Bugün de buna benzer bir hareket içerisindeyiz. Biz belediyeyi değil şehri yönetmek zorundayız. Biz şehrin sorumlu yöneticileri olmak zorundayız. Bu böyle olmadığı takdirde sadece belediyeyi yönetmekle kalmış olacağız. O yüzden burada görev yapan bizlerin bu şehre kaybettirecek zamanı olmadığını düşünüyorum. Her vakti değerli bilerek çok daha güzel işler ve icraatlar yapıyor olmamız gerekiyor” açıklamalarında bulundu.