İnegöl Devlet Hastanesi, modern binasında hizmete başladı. Yeni hastanede hayatını kaybeden ilk kişi hastane personeli olurken, doğan ilk bebeğe ise Tuana adı verildi.

İnegöllüler modern hastanelerine kavuştu. Yeni hastane hizmete başlarken, hastanenin en riskli bölümü olan yoğun bakımda yatan hastalar da, 112 Acil Servis ekipleri tarafından yeni hastanenin yoğun bakım ünitelerine taşındı.

İki hafta önce geçirdiği beyin kanaması nedeniyle Yoğun Bakım ünitesinde tedavi görürken hayatını kaybeden İnegöl Devlet Hastanesi Acil Servis Hasta Kabul görevlisi Yunus Terkenli için Yeni Devlet Hastanesi Acil Servis önünde tören düzenlendi. Terkenli, yeni hastanede vefat eden ilk hasta oldu.

Törende konuşan Başhekim Yardımcısı Hayrettin Göçmen, “Aslında bizim için iyi bir gün olmasını hayal ediyorduk. Yeni hastanede kendisiyle beraber çalışma planlarımız vardı. Sık sık bu planları arkadaşlarıyla paylaşıyordu. Hayat bu. Kimisi geliyor, kimisi de gidiyor. Biz buna müdahil olamıyoruz. Kendisi herkesin iyiliğine şehadet edebileceği 3-5 kişiden biriydi. Kimseyle tartıştığı, olumsuz diyaloğa girdiği görülmemiştir. Böylesine değerli bir personeli kaybettiğimiz için üzüntümüz büyük. Yakınlarına sabırlar diliyoruz. Başımız sağ olsun. Allah mekanını cennet eylesin” dedi.

TUANA YENİ HASTANENİN İLK BEBEĞİ

Dün gece itibariyle yeni yerinde hizmete başlayan İnegöl Devlet Hastanesi’nde ilk üzüntüler ve ilk sevinçler de yaşandı. İlk sevinç, bebek doğumu ile oldu. Acil Servis ile birlikte hasta kabulüne başlayan İnegöl Yeni Devlet Hastanesi’nde cumartesi akşamı sevindirici bir olay yaşandı. Hastanenin ilk bebeği yeni hastanenin doğumhanesinde dünyaya geldi. Ateş ailesinin ilk çocukları olan Tuana adı verilen minik bebek, hastane personelinin ilgi odağı oldu.