‘Türk-İngiliz Dostluk Konseri’ sebebiyle Bursa’ya gelen İngiltere’nin ilk Türk Belediye Başkanı ve Londra’nın Enfield Bölgesi Belediye Başkanı Ali Bakır, Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Orkestra Şube Müdürlüğü, Dünya Müziği Derneği Çok Sesli Korosu ve İngiltere’den gelen 30 kişilik müzisyen grubu 1 Kasım Cumartesi günü saat 20.00’da Merinos AKKM’de sahneye çıkacak. Adoramus Koro ve Orkestrası ile Bursa’ya gelen Londra’nın Enfield Belediye Başkanı Ali Bakır, Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. Bakır, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdülkadir Karlık’tan büyükşehirin yatırımları ve eğitim çalışmaları hakkında bilgi aldı. Bakır, Bursa’da bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade ederek, müzik sayesinde farklı coğrafyaların insanlarının aynı salonda bir araya gelebildiğini vurguladı.

Karlık da, ‘Türk - İngiliz Dostluk Konseri’nin Bursa ile Enfield arasındaki kültürel münasebetleri daha da artacağına işaret etti. Bursa’nın tarihi ve kültürel birikimi hakkında bilgiler veren ve şehrin değerlerinin UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girdiğini hatırlatan Karlık, misafirlerine Bursa’ya özgü hediyeler takdim etti.

Ziyarette İngiltere’den gelen heyete, Dünya Müzik Derneği Kurucu Üyesi ve Kent Konseyi Müzik Eğitimcisi Parkan Sanlıkol ile Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Sezen Özeke de eşlik etti.

Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdülkadir Karlık, teleferik çalışmaları hakkında bilgi edinmek üzere kente gelen Mersin Toroslar Belediyesi heyeti ve Bulgaristan’dan gelen Pomaklar heyeti ile Kayıhan Hamamı Sosyal Tesisleri’nde bir araya geldi.