Atina’dan İstanbul’a gelen özel bir uçak Atatürk Havalimanı’na iniş için alçaldığı sırada iniş takımlarının sinyalinin çalışmaması nedeniyle pist üzerinde alçak uçarak iniş takımlarının açık olup olmadığını kule görevlilerine sordu. Pilot ve kule arasındaki konuşmalar ortaya çıktı.

Bir havacılık şirketine ait Gulfstream G280 tipi iş jeti, Atatürk Havalimanı’na iniş için yaklaştığı sırada uçağın pilotu, yaşanan teknik bir sorun nedeniyle iniş takımlarının açık olup olmadığı bilgisini alamadı. İniş takımlarının açık olduğuna emin olmak adına kule görevlilerinden yardım talep eden pilot, iniş takımlarının durumunun görülmesi için

Atatürk Havalimanı üzerinden yakın geçişler yaptı. DHMİ itfaiye ekipleri konuyla ilgili hazır bekletildi. İniş takımlarının açık olduğu bilgisinin DHMİ follow me adı verilen araçta yer alan personel kule görevlilerine söyledi. Bunun üzerine iniş takımlarının açık olduğu bilgisini alan iş jeti Atatürk Havalimanı pistine 13.17’de sorunsuz bir teker koydu. Pilot ve hava trafik kontrolörleri arasında konuşmalara yaşananlar an be an yansıdı.

Hava kontrolü ile pilot arasında geçen telsiz konuşmaları şöyle:

"Hava trafik kontrolörü: "Gözle kontrol edeceğiz. İniş takımlarının açık mı kapalı mı ona emin olamıyor musunuz olay o mu efendim? Bekleyen uçakta görebilir Atlas’ı ikaz ederseniz veya THY’yi. Açık gözüküyor ama Follow me(DHMİ aracı) şimdi bakıyor kendi kontrol ediyor bilgi verecek."

Pilot: Biz go around(pas geçme) yaptık pist istikameti 4 bine tırmanıyoruz tekrar"

Kontrolör: "Follow me’nin söylediğini söylüyorum. Ön dikmeler açık yalnız aşağıda gözüküyor. Ön dikmede ışık yanmıyor. Arkayı da görememiş flow me bilginize”.