Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, sık sık teknelerinin çalındığını iddia eden balıkçılar, Aliçetinkaya Amatör Balıkçılar Derneği çatısı altında bir araya geldi.

Ayvalık’ta teknelerinin göçmen kaçakçılığı yapan organizatörler tarafından çalındığını iddia eden Aliçetinkaya Balıkçılar Derneği üyeleri bir araya gelerek, önümüzdeki günlerde yapacakları olağan genel kurul toplantısı öncesinde fikir alışverişinde bulundu.

Ayvalık Belediyesi’ne ait Sarı Zeybek Sosyal Tesisleri’nde toplanan dernek üyeleri, çalındığı iddia edilen küçük balıkçı teknelerinin aylık ücretle görevlendirilecek bir bekçi tarafından korunması kararını aldı.

Dernek Başkanı Muharrem Parmaksız’ın aynı zamanda Engelsiz Türkiye Partisi (ETP) Genel Başkanlığı’nı yürütmesi sebebiyle yeni başkanlık ve yönetim kurulu da görüşüldü. Amatör balıkçılar, Melih Derneli’nin genel kurulda dernek başkanlığı görevini üstlenmesini teklif ederken, dernek yönetimininse İlkay Gelici, Murat Ekinak, Semih Ayvaz, Ali İhsan Pakcan tarafından oluşturulmasını uygun gördü.

Ayvalık Aliçetinkaya Amatör Balıkçılar Derneği’nin halen başkanlığını yürüten Muharrem Parmaksız, derneği 4 yıl önce teknelerin göçmen kaçakçıları tarafından çalınması üzerine kurduklarını anlattı. Devletin amatör teknelerden 300 ile 350 lira arasında vergi aldığını kaydeden Parmaksız, “Ama ne yazık ki bizden vergi alan devlet teknelerimizi koruyamıyor. Bunun üzerine biz de 2010 yılında bir araya gelerek bu derneği kurduk” dedi.

Önümüzdeki günlerde derneğin başkanlık görevine getirilmesi beklenen Melih Derneli ise, aylık maaş karşılığında görevlendirmeyi düşündükleri bir bekçi ile hem teknelerinin korunmasını, hem de sahilin temiz tutulmasını sağlayacaklarını belirtti.

Derneli, derneğin 70 üyesi bulunduğunu sözlerine ekledi.