SİVAS (AA) - Irak'ta kaçırılan 18 Türk işçiden Muzaffer Kaya'nın eşi Marziye Kaya, eşinin biran önce serbest bırakılması ve ülkeye dönmesi için yetkililerden yardım istedi. 

Sivas'ta, kızları Melike (8) ve Hüsne (5) ile yaşayan Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşinin 10 ay önce çalışmak için Irak'a gittiğini söyledi.

Eşi Muzaffer Kaya'dan 2 haftadır haber alamadığını belirten Kaya, "Daha önce 2 günde, haftada bir telefonla arıyordu. Kayınbiraderimin düğünü için Erzincan'a gitmiştik, kaçırıldığını orada internetten öğrendim" dedi. 

Kaçırılan eşiyle ilgili endişeli olduğunu ifade eden Kaya, "Eşimin biran önce serbest bırakılması ve gelmesi için yetkililerden yardım istiyorum" diye konuştu. Kaçırılan işçilerden ikisinin serbest bırakılmasının kendileri için de bir umut olduğunu aktaran Kaya, eşinin de biran önce serbest bırakılmasını beklediklerini dile getirdi.

- Kızları babalarının kaçırıldığından habersiz

Kızları Melike ve Hüsne'nin babalarının kaçırıldığından habersiz olduğunu anlatan Kaya, şunları kaydetti:

"Zor durumdayız ve biran önce eşimin serbest bırakılmasını istiyorum. Çocuklarım babalarının durumundan habersiz, etkilenmesinler diye kesinlikle söylemiyorum ve belli etmemeye çalışıyorum. Eşimle son görüşmemizde kardeşinin düğününe geleceğini söyledi ve 'ayın 10'una bilet aldım geliyorum' dedi. Ayın 11'inde burada olacaktı ve sonrasında hiçbir haber alamadım. Kaçırılma olayı da gece olmuş."

Bağdat'ın Sadr bölgesinde 2 Eylül'de bir Türk müteahhitlik firmasına bağlı çalışan 18 Türk işçi, üniformalı bir grup tarafından kaçırılmıştı.