Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ın öncülüğünde kurulan Malatya El Ele Yardım Platformu tarafından Iraklı depremzedelere yardım toplamak amacıyla Soykan Meydanında yardım çadırı kuruldu.

Mağdur ve mazlum insanlara yardım ulaştırmak amacıyla Yeşilyurt Belediyesinin öncülüğünde kurulup, kamu-kurum ve Sivil Toplum Kuruluşlarının destekleriyle faaliyetlerine başlayan Malatya El Ele Platformu tarafından alınan karar doğrultusunda, yardım etkinliklerinin geniş kesimlere duyurulması ve vatandaşlarında bu yardımlara katılımını sağlamak adına Soykan Meydanında Irak yardım çadırı kuruldu.

Malatya El Ele Platformunun kurulmasına öncülük eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat başta olmak üzere kamu-kurum temsilcileri ile Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkanları, yeni cami önündeki Soykan Meydanında kurulan yardım çadırında bir araya geldi. Yerel ve Ulusal medya kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği yardım çadırında depremzedelere gönderilen dört tır yardım konvoyunun yanı sıra bundan sonra yapılacak yardımlara ilişkin bilgiler veren Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Geçtiğimiz Pazar gecesi Halepçe ve Süleymaniye merkezli Kuzey Irak’ta 7.3 büyüklüğünde yaşanan büyük deprem Irak’ın farklı kentlerinde de etkili oldu. Depremde hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabır, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyoruz. Bizler Anadolu insanları olarak dünyanın neresinde bir sıkıntı, sorun varsa orada oluyoruz, insanlara yardım elimizi uzatıyoruz. Mağdur ve mazlum kim varsa onun derdini kendi derdimiz gibi görüp hemen bir araya gelerek yardım faaliyetleri düzenliyoruz. Kuzey Irak’ta yaşanan deprem olayından sonra ilk müdahale edip, orada insanlara yardım elini uzatan yine devletimiz, hükumetimiz ve Türk Kızılay’ı başta olmak üzere yardım kuruluşlarımız oldu. Somali’de, Mynmar’da, Filipinler’de bir sorun ve sıkıntı olursa yine ilk yardıma koşan bu aziz ve necip milletimiz oluyor, böyle bir milletin ferdi olmanın gururunu yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Kuzey Irak’ta yaşanan depremden sonra Malatya’daki yardım faaliyetlerini başlatmak adına Kamu-Kurum ve Sivil Toplum Kuruluşlarının katkılarıyla Malatya El Ele Platformunu kurduklarını ifade eden Polat, “Platforma destek veren kurum ve kuruluşlarımızın değerli temsilcileriyle başta Kuzey Irak’taki kardeşlerimize gönderilecek yardımlar başta olmak üzere bundan sonra bu tür olaylarda yapılacak çalışmalarla ilgili görüşmeler gerçekleştirdik. Soykan Meydanına çok hızlı bir şekilde çadırımızı açtık, bankada hesap numarası oluşturduk. Televizyon ve gazetelerde yardım faaliyetlerini duyurmak adına reklam çalışması yaptık. Bu çalışmalarımızın hızlı bir şekilde gerçekleşmesinde büyük emek sarf eden kamu-kurum ve Sivil Toplum Kuruluşu temsilcilerine çok teşekkür ediyorum. Bu platform şu an Halep başta olmak üzere o bölgedeki yardıma muhtaç kardeşlerimize gönderilecek yardımlar için seferber oldu ancak Rabbim tekrarından bizleri esirgesin eğer böyle bir olay başka bir yerde yaşanırsa bu platform aynı şekilde yardımların planlamasını yapacaktır. Bu platformun sahibi Malatya’dır, Sivil Toplum Kuruluşlarındaki kardeşlerimizdir. Yardımlarımızı Kızılay ve İHH üzerinden yönlendiriyoruz” şeklinde konuştu.

Malatyalıların her zaman olduğu gibi yine duyarlı bir yaklaşım sergilediğine işaret eden Polat, “Irak yardım çadırımızı açtığımız andan itibaren duyarlı kardeşlerimiz makbuz karşılığında yardımda bulundular. Açılan hesaba yardımlar devam etmektedir. Yardım faaliyetlerine katkı ve destek sunan Malatyalı tüm hemşehrilerimize de teşekkürlerimi sunuyorum. Bu durum şunu gösteriyor ki: Bu coğrafyada yaşayan herkes etle tırnak gibidir. Kürdün Türk’ten ayrılması, Arab’ın Acem’den ayrılması mümkün değil. Biz bu toplumda bir ve beraber olarak barış ve huzur içerisinde yaşamaya devam edeceğiz. Bu birlikteliği bölmek ve parçalamak isteyen emperyalist güçler fitne tohumları ekerek kendi yönetimlerini kurmaya çalışıyorlar. Bize düşen görev, kardeşlerimizi güçlendireceği, bu hainlere geçit vermeyeceğiz ve kardeş olarak yaşamaya devam edeceğiz. Bu bölgedeki huzur ve barışımız devam edecektir, buna kimse engel olamayacaktır” diye konuştu.

Malatya El Ele Platformuna destek veren kamu-kurum ve Sivil Toplum Kuruluşları ise şunlar:

"Malatya Büyükşehir Belediyesi, Yeşilyurt Belediyesi, Battalgazi Belediyesi, AK Parti Yeşilyurt İl, İlçe Teşkilatları, Kızılay Malatya Şube Başkanlığı, İHH Malatya Şubesi, İyilik-Der Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği, MÜSİAD, Bem-Bir-Sen, Ortak Değerler Platformu, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası, Memur-Sen Malatya İl Başkanlığı, Anesiad, Gönüllü Kardeşlik Platformu, Meşale Derneği, Birlik Vakfı, Niyazi Mısri Vakfı, Semerkand Vakfı, Malatya Toplum Gönüllüleri Birliği Derneği, Diyanet-Sen Malatya Şubesi, TUGVA Malatya Şubesi, MTTB Malatya Şubesi, İlim Yayma Cemiyeti, MÜSİAD Genç İş Adamları Derneği, Önder İmam Hatip Okulları Mezunları Ve Mensupları Derneği, Tecde-Der, Timav, Hander, Tek-Der, Toki-Der."