İran’da yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı uçuşların iptal edilmesi üzerine ülkelerine gidemeyen yüzlerce İranlı, Atatürk Havalimanı’nda bu durumu protesto yaptı.

İran’da etkili olan kar yağışı nedeniyle ülkedeki bazı havalimanlarında çok sayıda sefer iptal oldu. İstanbul’dan İran’ın başkenti Tahran’a gitmeyi planlayan yüzlerce yolcu da uçuşlarının iptal olması nedeniyle ülkelerine gidemedi. 24 saatten uzun süredir Atatürk Havalimanı’nda beklediklerini ve bu süre zarfında bilet aldıkları havayolu şirketi tarafından kendilerine yiyecek ve içecek verilmediğini söyleyen yolcular, terminal içerisinde protesto gösterisi yaptı. Aç ve susuz olarak beklediklerini belirten yolcular, Dış Hatlar Terminali gidiş katındaki bilet satış acentelerinin önünde toplanarak sloganlar attı.

Uçuşları iptal olduğu için Tahran’a gidemediklerini belirten Sasa Fikri isimli İranlı yolcu, “Uçaklar iptal olmuş. 24 saatten fazla zamandır buradayız. Para yok, otel vermiyorlar. Bize hiçbir şey söylemiyorlar. Yiyecek de vermediler, bize hiçbir şey vermiyorlar. Bize otel versinler” dedi.

Bir başka yolcu ise, “Biz belki bin kişi buradayız. Bize ekmek vermediler, su vermediler. İran’da hava şartları kötü gitti” diyerek tepki gösterdi.

İranlı yolcuların protestosu üzerine olay yerine gelen havalimanında görevli polis ekipleri, yolcularla konuşarak olayları sakinleştirdi. Ülkelerine uçamadıkları için dünden beri Atatürk Havalimanı’nda bekleyen İranlı yolcular, ortamın sakinleşmesinin ardından beraberlerindeki valizlerle terminaldeki bir alana toplanarak uçuş için kendilerine gelecek haberi beklemeye başladı.