Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, babası Ayhan Şahenk’in ismini taşıyan Niğde Üniversitesi Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi’ni açılışını gerçekleştirdi.

Niğde Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, Annesi Deniz Şahenk ve eşi Dıanne Şahenk ile birlikte katıldı. Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür ve Niğde Valisi Necmeddin Kılıç’ın konuşmalarının ardından Niğdeli iş adamı Ferit Şahenk’e, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür tarafından cübbe giydirerek fahri doktora unvanı verildi. Fahri Doktora Unvan Takdim Törenin ardından Ferit Şahenk öğrencilere “Girişim ve Liderlik Dersi” verdi. Şahenk yaptığı konuşmasında, "Girişimcilik idealliktir. Değişimdir. Bunlar hep günümüzde yaşadığımız şeyler. Girişimci olmak için lider olmak için illa bir iş adamı, bir akademisyen ve bir devlet büyüğü olmak gerekmiyor. Bu aslında insanların içinde olan bir şey. Girişimci aslında çok büyük risk alan, cesaretli olması gereken o güne kadar yapılmayanı yapan , o güne kadar karşı durulanı belki yanlış yapılanı düzelten daha iyi bir hale getiren, pes etmeden yılmadan aynı idealle aynı hedef doğrultusunda çalışan ama bunu sadece kalben değil aklını da kullanarak plan program drende analizlerine bakarak dünya nereye gidiyor ben bunu burada yapabilirim bunun örnekleri var mı onlara da bakarak memleketinde gerçekleştiren aslında bir çalışandır. Bunun için en büyük destekçiniz beraber çalıştığınız arkadaşlarınızdır” dedi.

Şahenk ayrıca, "Doğuş Grubu lokantacı olmaya başladı. Türkiye 2001’den sonra 13 senede, gelir seviyesiyle, ekonomik büyüklüğüyle, bölgesel duruşuyla, daha da ötesinde Türkiye’ye gelip giden şirketleriyle Türkiye’nin büyümesiyle hem içeride ekonomi büyüdü hem de dışarıda Türkiye’yi ihya etti. Bu nedenle bir dünya trendleri size gelmeye başladı. O güne kadar belirli sınırlı ekonomik büyüklüğe koşan bir memlekete gelen turisttin sayısı artıyor. Kalitesi artıyor. Harcama oranları değişmeye başlıyor. Türkiye’de üniversite gençliği ev sahibi olmasa da kiraya çıkılıyor. Artık eskisi gibi değil. Önceden bizler evlenen kadar ailemizle otururduk ama şimdi gençler artık bekarlığı farklı geçiriyorlar. Biz Türkiye’de yapılan binalara da baktık. Baktık ki Türkiye’de artık mutfak büyüklükleri ufalmaya başladı. Bu şunu gösteriyor demek ki, çok insan Türkiye’de dışarıda yemek yemeye başlıyor. Ben buradan sesleniyorum bazı dostlarımıza doğuşa lokantacı oldu diyenler. Acaba sizlerde bu analizi yapsaydınız bizden daha önce hareket eder miydiniz?” ifadelerini kullandı.

Doğuş Grubu olarak spora önem verdiklerini belirten Ayhan Şahenk, "Doğuş gurubu olarak iki sene evvel, izlediğimiz eğlence sektörünün en büyük parçası olan spor sektörüne girmeye karar verdik. Demokratik yapısıyla konumuyla Türkiye gençliği sporda çok daha ileri gidecektir. Türkiye’de sporu skor için yapanlar var. Bizler Türk gençliğini sporcu olarak yetiştireceğiz. İbrahim Kutluay gibi, Mehmet Okur gibi bir çok kardeşimiz oralarda Türk bayrağını salladılar. Geçen sene Atletico Madrid Şampiyon olduğu zaman Arda Türk bayrağı ile kürsüye çıktı. Biz bunları fazlalaştırmak istiyoruz. Ne Beşiktaş’ı ne Galatasaray’ı ne de Fenerbançe’si beni hiç etkilemiyor. Bizim milli takımımızla başarı sağlamamız lazım. Yakında Allah bize bu gücü verdi. Doğuş gurubu dünyanın ikin büyük spor akademisi bu memlekete yapılacaktır” şeklinde konuştu.

Dersin ardından Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi’ni açılışı gerçekleştirildi. Fakülte binasını gezen Ferit Şahenk daha sonra öğrencilerle okul kantininde sohbet etti.