Antalya’da izinli olduğu gün trafik kazası geçirip hayatını kaybeden ocak işçisinin işyerinin uyguladığı ikinci bir sigorta (Ferdi kaza sigortası) sayesinde ailesi mağdur olmadı.

Antalya Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren bir mermer fabrikasının Burdur ocağında çalışan 19 yaşındaki Ali Baş geçirdiği bir trafik kazasında hayatını kaybetti. Fabrikanın bütün işçilerine güvence altına almak için yaptığı ferdi kaza sigortası sayesinde Baş’ın ailesinin acısı biraz da olsa hafifledi.

Ferdi kaza sigortası kapsamında anlaşmalı banka tarafından Ali Baş’ın ailesine 75 bin TL para ödendi. İşyerinde ödeme için yapılan prosedür işlemlerini, Ali Baş’ın babası Cengiz Baş, annesi Hayriye Baş, firma yönetim kurulu başkanı Osman Gülmez ve firmanın insan kaynakları müdürü Emrah Aslan ile ilgili bankanın yetkilileri birlikte yaptı.

ACILI AİLEDEN FİRMAYA TEŞEKKÜR

Burdur’da 24 Ağustos günü geçirdiği trafik kazası sonucunda hayatını kaybeden 19 yaşındaki Ali Baş’ın babası Cengiz Baş (50) firmanın işçilerine karşı duyarlılığı için teşekkür ederken, “Ömrünün baharında evladımızı kaybettik. Hiçbir şey acımızı dindiremez. Ama oğlumuzun çalıştığı firmanın bu duyarlı davranışına çok teşekkür ediyoruz. Diğer işletmelere de örnek olmasını istiyoruz” dedi.

Hayatını kaybeden Baş’ın gözü yaşlı annesi Hayriye Baş (49) da, “Oğlum benim ciğerimdi. Onu kaybettim ciğerimden bir parça koptu. Ama işyerinin bu uygulaması bize biraz da olsa teselli oldu. Bu parayla oğlumun hatırasını yaşatacak bazı hayır işleri yapmayı düşünüyoruz” diye konuştu.

"PERSONELİMİZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR"

İşveren olarak işçilerinin kendileri için çok önemli olduğunu ve bütün işçilerinin güvenli ve huzurlu bir ortamda çalışmalarını ilke olarak benimsediklerini belirten firma yönetim kurulu başkanı Osman Gülmez ise, “Acı bir olay yaşadık. Biz işçilerimizin tırnağına zarar gelmemesi için her türlü tedbiri almamıza rağmen böyle bir talihsizlik başımıza geldi. İşçilerimiz bizim için sadece mesai saati içinde değil hayatlarının her anında çok önemlidir. Bu nedenle de firmamızın kurulduğu 2007 yılından bu yana çalışan yaklaşık 400 personelimizin her biri için bu ferdi kaza sigortasını yapıyoruz. Bu para yavrumuzu geri getirmez. Tırnağının bedeli olamaz. Ama bir nebzede olsun ailemizin ve bizlerin acısını hafifletecek” dedi.