SİVAS (AA) - Sivas Demir Çelik Fabrikasında çalışan ve bir süredir maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle eylem yapan işçiler, trafik akışını engelleyince polis ekipleri müdahalede bulundu.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan işçiler, ellerindeki çeşitli pankartlarla İstasyon Caddesi'nde bir süre sloganlar atarak kaldırımda yürüdü. Yola inmek isteyen işçiler ile buna izin vermeyen polis arasında arbede yaşandı. Polis ekipleri, işçilerin üzerine Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) ile su sıkarak müdahale etti. Bu sırada işçilerin yanı sıra bazı polisler de ıslandı.

Eylemlerini tekrar kaldırımda yürüyerek Sivas Devlet Hastanesi önüne kadar sürdüren işçiler, Cumhuriyet Meydanı'na geldi. Burada işçiler adına açıklama yapan Davut Yıldız, işverenin keyfi olarak maaşlarını ödemediğini öne sürerek, "Her geçen gün büyüyen yara artık kangrene dönüşmüştür. Çare ya bu kangrenli bölgeyi kesmek ya da tüm vücudu sarmasına izin vermektir" dedi.

İşçilerden Yavuz Yıldırım ise çok zor şartlar altında çalışmalarına rağmen alın terlerinin karşılığını alamadıklarını savunarak, "Bizler son 3 yıldır bütün bayramlara parasız giren, 1 tam maaşını 8 taksitte alan, buna müteakip borçlarını ödeyemeyen, bankaların takibine düşen, okula giden çocuklarına harçlık dahi veremeyen ama bütün bu olumsuzluklara ve haksızlıklara karşı dimdik duran, tek amacı evine helal ekmek götürmek için çalışan Sivas Demir Çelik işçileriyiz" diye konuştu. 

Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı eylem, işçilerin dağılmasıyla son buldu.