İslam Ülkeleri Akademisyen ve Yazarlar Birliği Başkanı Prof. Dr. Yusuf Balcı, İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırısını kınadıklarını belirterek, "Müslümanların sadece ibadet ve dua için yüzyıllardır kullandıkları ve özenle korudukları bu mekanlara yapılan fiili saldırılar, insanlık tarihine kara bir leke olarak geçecek, hukuk ve insanlık dışı, kutsala saygıdan yoksun eylemlerdir" dedi.

İslam Ülkeleri Akademisyen ve Yazarlar Birliği Başkanı Prof. Dr. Yusuf Balcı yaptığı yazılı açıklamada, İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırısını kınadıklarını belirterek, İsrail, İslam dünyasının en kutsal mekanlarından biri olan Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırılarını barbarlık derecesine getirmiş ve uluslararası hukuku açıkça çiğnemiştir. İsrailli askerler, Kabe’den sonra insanlığın ikinci mabedi olan Mescid-i Aksa’nın içinde, secdeye varılan mekanları postalları ile çiğnemiş, silah sıkmış ve bomba patlatmıştır. İsrail, bu küstah eylemleri ile Müslümanların ilk kıblesi olan, Peygamberimiz Hz. Muhammed’in Miraç yolculuğunda duraklarından birini teşkil eden ve İbrahimi dinlerin tümü için de kutsal kabul edilen Kudüs’ü sömürgeleştirme ve Müslümanları Harem-i Şerif’ten çıkarma gayretkeşliği içindedir. Müslümanların sadece ibadet ve dua için yüzyıllardır kullandıkları ve özenle korudukları bu mekanlara yapılan fiili saldırılar, insanlık tarihine kara bir leke olarak geçecek, hukuk ve insanlık dışı, kutsala saygıdan yoksun eylemlerdir" dedi.

"BÜTÜN BUNLAR DÜNYA VİCDANINDA UNUTULMAZ TAHRİBATLAR YAPMAKTADIR"

Balcı, açıklamasında şunları kaydetti: "Dünyanın her yerinde ibadethanelere saygı temel bir norm olmasına karşın, İsrail, Müslümanları kışkırtmak ve sindirmek maksadıyla, Gazze’de olduğu gibi Kudüs’te de saldırılarını kural tanımaz biçimde sürdürmekte; uyguladığı terör yöntemi ile sadece İslam dünyasına değil, uluslararası topluma ve insanlığa da meydan okumaktadır. Kirli İsrail postallarıyla saygısızca çiğnenen yalnız İslam’ın kutsal mekanları değil, aynı zamanda beşeri vicdan ve insanlık hukukudur. Bütün bunlar dünya vicdanında unutulmaz tahribatlar yapmaktadır. İslam Ülkeleri Akademisyenler ve Yazarlar Birliği (AY-BİR) olarak, İsrail’in Mescid-i Aksa’ya saldırılarını lanetliyor, İslam dünyası başta olmak üzere uluslararası kuruluşları ve tüm vicdan sahibi akademisyen, yazar ve aydınları İsrail terörüne karşı çıkmaya çağırıyoruz."