ISPARTA (AA) - Isparta Cumhuriyet Başsavcılığınca Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında Isparta, İstanbul, Antalya, Trabzon, Uşak ve Afyonkarahisar'da gözaltına alınan 52 şüpheliden 17'sinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Adliyeye çıkarılan zanlılardan 10'u savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılırken, 7 şüpheli tutuklanmaları talebiyle mahkeme sevk edildi.

Mahkemede hakim karşısına çıkan şüphelilerden Fatih Cebeci, Cahit Sevindir, Serdar Çiçek, Mustafa Kahraman ve Vedat Karacık tutuklandı. Yekta H. ve Abdülkadir B. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Eski SDÜ Rektörü İbicioğlu'nun emniyetteki işlemleri sürüyor

Bu arada, eski Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Hasan İbicioğlu'nun da aralarında bulunduğu 35 şüphelinin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Tutuklananlar arasında yer alan eski SDÜ Yaşam Boyu Eğitim Merkezi (YBEM) Müdürü Fatih Cebeci'nin, geçen yılki rektörlük seçimlerinde kendini MİT çalışanı olarak tanıtan kişiye, YBEM'de oda verdiği ve öğretim üyelerinin yanına götürdüğü iddia edilmişti.

Söz konusu kişinin, "Cumhurbaşkanının rektörlük seçimlerinde Hasan İbicioğlu'nu desteklediğini" belirterek, öğretim üyelerinden destek istediği ve İbicioğlu'nu destekleyenlere seçimden sonra yüksek görevler verileceğini söylediği öne sürülmüştü. Polis ekiplerince gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan İ.A'nın MİT'le herhangi bir bağının olmadığı belirlenmişti.

Aranan zanlı, ABD dönüşü gözaltına alındı

Soruşturmada, hakkında gözaltı kararı bulunan ve geçmişte FETÖ/PDY'nin Isparta imamı olduğu belirtilen Ege Bölgesi imamı O.D, ABD dönüşü Isparta Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince İstanbul'da havalimanında gözaltına alındı.

Muhabir: Murat Yolcu