Suriye’nin Lübnan’daki tesislerini inceleyen İsrail gözetleme uçaklarına Suriye’nin füze fırlatması üzerine İsrail’in uçaklarının Suriye’nin uçak savar bataryalarını ve kimyasal silah tesislerini bombaladığı bildirildi. İsrailli yetkililer, konu ile ilgili olarak Rus yetkilileri bilgilendirdiklerini, saldırıyı Suriye’nin kışkırttığını söyledi.

İsrail ordusunun Suriye’nin başkenti Şam yakınlarında, İsrail savaş uçaklarını hedef alan bir uçaksavar bataryasını bombalandığı bildirildi. Suriye’nin saldırıya karşı SA5 tipi füzelerle İsrail keşif uçaklarını hedef aldığı kaydedildi. İsrail ordu yetkilileri yaptığı açıklamada Suriye füzelerinin İsrail uçaklarına isabet etmediği ancak İsrail’in misilleme olarak Suriye uçaksavar bataryasını bombaladığı kaydedildi. İsrail Savunma Bakanlığı, dört bomba ile Suriye’nin uçaksavar bataryasının imha edildiğini söyledi.

İsrail ordu sözcüsü gazetecilere yaptığı açıklamada, İsrail uçaklarının Suriye’nin Lübnan’daki tesislerinin görüntülerini İsrail haber alma teşkilatı için görüntülediklerini, Suriye’nin İsrail’in gözetleme uçaklarına karşı, saldırı yapacakları şüphesiyle füze ateşlediklerini düşündükleri söyledi.

İsrail Savunma Bakanlığı sözcüsü Ronen Manlis, Suriye’nin İsrail gözetleme uçaklarına ateş ederek kışkırtmada bulunduğunu, buna müsaade etmeyeceklerini söyledi. Askeri bir görevde bulunan İsrail uçaklarına karşı bir uçaksavar saldırısı olması durumunda buna cevap vereceklerini söyledi.