İstanbul Aydın Üniversitesi, engelliler için yılbaşı eğlencesi düzenledi.

İstanbul Aydın Üniversitesi, Özel Çocuklarla El Ele Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nden gelen engelliler için yılbaşı programı düzenledi. Florya Kampüsü’nün ev sahipliğindeki programa engelliler ve aileleri yoğun ilgi gösterdi. Müzik Kulübü, Toplumsal Duyarlılık Kulübü ve Engelsiz Yaşam Kulübü’nde görevli öğrencilerin gönüllü organize ettiği programda engelliler ve aileleri öğrencilerle birlikte şarkılar eşliğinde eğlenip dans ettiler.

Engellilerin ve ailelerin eğlendikleri bir ortam oluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden İstanbul Aydın Üniversitesi Öğrenci Dekanı Yrd. Doç. Dr. Kenan Sivrikaya, “Burada birkaç saatte olsa engellilerimizin ve ailelerinin mutlu olabileceği, eğlenebilecekleri bir kaynaşma ortamı oluşturuyoruz. Dördüncüsü düzenlenen yılbaşı eğlencesini Müzik, Toplumsal Duyarlılık ve Engelsiz Yaşam kulüplerinin öğrencileri gönüllü olarak organize ediyorlar. Bizler de onlara rehberlik ediyoruz” dedi.

“MÜZİK KULÜBÜ’NÜN EMEĞİ ÇOK FAZLA”

İstanbul Aydın Üniversitesi Öğrenci Kulüpleri Koordinatörü Özlem Atasoy, Özel Çocuklarla El Ele Rehabilitasyon Merkezi’nden gelen engelliler ve aileleri için güzel bir eğlence hazırlamak amacıyla bütün öğrencilerin aylarca hazırlandığını ve müzik kulübünün bu hazırlıkta emeğinin çok fazla olduğunu ifade etti.

Engellileri farklı algılamamak gerektiğini hatırlatan Özel Çocuklarla El Ele Rehabilitasyon Merkezi Kurum Müdürü Ömür Nur Sonuşen, “Engellilerimize, dışarıda acıyan gözler yerine sevgi ve yardım dolu gözlerin bakmasını istiyoruz. Böyle günlerde birilerinin bizi hatırlaması hepimizi çok mutlu ediyor. Sosyal sorumluluğun özellikle üniversite gençleri tarafından yaygınlaşmasını istiyoruz” diye konuştu.