İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren İstanbul Darülaceze Müdürlüğü tarafından Kayışdağı yerleşkesinde acil durum tatbikatı yapıldı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, İBB Darülaceze Müdürlüğü, yasal olarak yılda bir kez gerçekleştirilmesi zorunlu olan acil durum tatbikatını, Ataşehir-Kayışdağı İtfaiye Grup Amirliği işbirliği ile Kayışdağı yerleşkesinde yaptı.

Tatbikat, itfaiyeyle Darülaceze Müdürlüğü personelinden oluşturulan ilk yardım, haberleşme, koruma, arama-kurtarma ve yangın söndürme ekiplerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Tatbikatın ilk bölümünde yangın, yangın hakkında pratik tecrübeler, yangından kurtarma becerileri, yangın yönlendirme prensipleriyle ilgili konular teorik şekilde katılımcılara aktarıldı.

İkinci bölümde yangın türlerine karşı söndürme teknikleri, görevli ekiplerin iştiraki ile hem teorik hem de uygulamalı yapıldı. Üçüncü bölümde ise suni dumanla yangın simülasyonu oluşturularak ilk yardım teknikleri, itfaiye personeli nezaretinde gerçekleştirildi.

Dördüncü aşamada ise acil durum esnasında yardıma ihtiyaç duyan bir kişinin sedyeylee camdan tahliyesine ilişkin uygulama yapıldı.