İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Spor AŞ. tarafından Vodafone'un isim sponsorluğunda bu yıl "Kadına Şiddete Dur De" temasıyla düzenlenen Vodafone 37. İstanbul Maratonu yarın koşulacak. Maratona 30 binin üzerinde sporcunun katılımı bekleniyor.

Vodafone açıklamasına göre, düzenlenecek etkinlikler ve gözde mekanlarda birbirinden cazip fırsatlarla İstanbullulara festival coşkusu yaşatacak olan Vodafone İstanbul Maratonu'na bu yıl 98 ülkeden 30 bine yakın sporcu ile rekor katılım bekleniyor.

Açıklamada yer verilen bilgilere göre, tarihte kıtalar arası koşulan ilk yarış olma özelliğine sahip Vodafone İstanbul Maratonu, maraton (42,195 km), 15 km ve 10 km koşuları ile halk yürüyüşü olmak üzere dört ana kategoride koşulacak. 

Boğaziçi Köprüsü'nde start alacak etkinliğe katılımın 30 bini aşması ve yeni bir rekora imza atılması bekleniyor. Vodafone İstanbul Maratonu, 2012 yılında Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) tarafından "Altın Kategori" unvanına layık görüldü ve 2015-2017 yılları arasında 3 yıl için daha Altın Kategori'de yer almaya hak kazandı. 

Avrupa'nın en iyi 11, dünyanın en iyi 22 maratonu arasında yer alan Vodafone İstanbul Maratonu, dünyanın majör maratonlarından biri olma yolunda hızla ilerliyor.

 

- Halk yürüyüşü 

 

Vatandaşlar da halk yürüyüşü ile Boğaziçi Köprüsü'nden yürüyerek geçmenin keyfini yaşayacak.

Katılımcı sayısının 100 binle sınırlandırıldığı koşunun geçen yıllarda olduğu gibi renkli geçmesi bekleniyor. Halk yürüyüşü, Anadolu yakasında Altunizade Köprüsü'nün altından saat 09.30'da başlayacak. Katılımcılar, 8 kilometrelik parkurun ardından yürüyüşü, Avrupa yakasında Dolmabahçe'de tamamlayacak. 

 

- Katılımcılar için otobüs seferleri 

 

Yarışa katılacaklar, yarın göğüs numaralarını göstererek belediye otobüsleri, metrobüsler ve hızlı tramvaylardan ücretsiz yararlanabilecek.

Maraton, 15 ve 10 kilometre koşular için otobüsler Sultanahmet Meydanı ve Taksim Gezi Parkı arkasından saat 07.00 ve 07.30'da kalkacak. Halk yürüyüşü için de Mecidiyeköy Meydanı'ndan saat 07.30 ve 08.30'da seferler düzenlenecek.

 

- Vodafone teknolojileriyle dijital maraton deneyimi

 

Vodafone Türkiye'nin maratonlar için geliştirdiği özel koşu, bağış ve bilgilendirme platformu VMaraton akıllı telefon uygulaması, bu yıl baştan sona yenilenen içeriğiyle koşucuların ve bağışçıların hayatını daha da kolaylaştıracak.

Kayıt yaptıranlarla ilgili istatistiki bilgilerden etkinlik ve parkur alanları haritalarına, maraton günü yapılacak özel etkinliklerle ilgili bilgilerden maraton kapsamında tüm şehirde yapılacak marka iş birliklerine kadar her konuda anında bilgi sağlayan VMaraton, çipli koşucuların çip datalarıyla entegre olarak kullanıcılara destekledikleri koşucunun durumunu yarış süresince takip etme imkanı da sunacak.

VMaraton uygulaması ile bağış yapma ve toplama seçeneğinden de yararlanabilen kullanıcılar ayrıca, Spotify entegrasyonu ile koşu müziği listelerine de uygulama üzerinden erişebilecek.

 

- Maraton şehir festivaline dönüşecek

 

Pazar günü maraton rotasında yer alan ve maratonu tamamlayanların uğrak noktalarından olan Karaköy sokakları da adeta festival alanına dönüşecek.

Tophane Meydanı'ndaki yeşil alanda kurulacak Vodafone FreeZone Sahne'de yer alan Yüzyüzeyken Konuşuruz, Yok Öyle Kararlı Şeyler, Adamlar, The Away Days ve Entegre grupları İstanbulluları müzikle dolu keyifli bir pazar öğleden sonrasına davet edecek.

Karaköy'ün ara sokaklarındaki mini sahnelerde de sokak sanatçıları performanslarını sergileyecek. Ayrıca maraton hafta sonu boyunca Vodafone abonelerine birçok mekanda indirim ve fırsatlar sunulacak.

Vodafone 37. İstanbul Maratonu ile ilgili en güncel bilgilere resmi Facebook etkinlik sayfasından ve www.istanbulmarathon.org adresinden ulaşılabilir.

 

- "Tüm İstanbulluları kıtaları birlikte geçmeye davet ediyoruz"

 

Açıklamada görüşlerine yer verilen Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk organizasyona ilişkin değerlendirmesinde, "Ülkemizin en geniş katılımlı kitlesel etkinliği Vodafone İstanbul Maratonu'na isim sponsoru olarak destek vermekten mutluluk duyuyoruz. Teknolojimizi ve küresel gücümüzü seferber ederek Vodafone İstanbul Maratonu'nu daha da büyütmeyi hedefliyoruz. Kadına yönelik şiddetin ağır bir insan hakkı ihlali ve ciddi bir toplumsal sorun olduğuna inanan bir şirket olarak, biz de bu şiddetin önüne geçebilmek için tüm imkânlarımızla mücadele veriyoruz. Bu kapsamda Vodafone İstanbul Maratonu'nun temasını 'Kadına Şiddete Dur De' olarak belirledik" bilgilerini verdi.

Maratona bu yıl rekor katılım beklediklerini aktaran Buruk, maratonun bir şehir festivali coşkusuyla yaşayanacağını kaydetti.

Buruk, "Karaköy'de kurulacak Vodafone FreeZone Sahne'deki genç müzisyenler ve Karaköy'ün ara sokaklarındaki sokak sanatçıları performanslarıyla Karaköy'de bir festival ortamı yaşatacak. Maratonun yapılacağı hafta sonu boyunca İstanbul'un birçok önemli mekânında abonelerimize avantajlar sunulacak. Tüm İstanbulluları yarın sabah Boğaziçi Köprüsü'nde buluşup kıtaları birlikte geçmeye ve tüm gün sürecek maraton coşkusunu yaşamaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.