İstanbul Valiliği, yılbaşı günü ve gecesinde vatandaşların mağdur olmaması için çeşitli önlemler aldı.

Yapılan açıklamada, İstanbulluların yılbaşı günü ve gecesini huzur ve güven ortamı içinde geçirmeleri ve mağdur olmadan ihtiyaçlarını rahat bir şekilde karşılayabilmeleri için bazı önlemler alındığı bildirildi. İstanbul Valiliği’nin aldığı tedbirler ise şöyle:

"- Vatandaşların yoğun olarak bulunduğu alışveriş merkezlerinde, otogar ve toplu taşıma araçlarına ait istasyonlarda, kamuoyunun yoğun ilgisinin bulunduğu ve kutlamaların gerçekleştirildiği meydan ve alanlar ile eğlence yerlerinde, güvenlik birimlerimizce gerekli tüm emniyet tedbirleri alınacak.

- Trafik ekipleri tarafından ulaşım güvenliği konusunda vatandaşlarımıza yardımcı olmak üzere her türlü tedbir alınacak.

- Belediye, sağlık, emniyet ve jandarma personelince yılbaşı nedeniyle görevlerin aksamaması için her türlü tedbir alınarak, nöbet hizmetleri aksatılmadan yürütülecek.

- Belediye zabıta, gıda kontrol ve vergi denetim görevlileri ekipler halinde denetim ve kontrollerini sıklaştıracaklar.

- Sağlıkla ilgili konularda ve yangın tehlikelerine karşı gerekli tedbirler alınacak ve görevlendirilecek ekipler her an müdahaleye hazır vaziyette bulundurulacak.

- Telefon arızaları ile elektrik, su, doğalgaz kesinti ve arızalarına karşı ilgili kurumlarca göreve hazır ekipler oluşturulacak".