ANKARA (AA) - Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından İstanbul'da geçen aylarda görülen kuş gribi vakalarının önlenmesi için kara avcılığına eylül sonuna kadar yasaklama getirildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan açıklamaya göre, İstanbul'un Kartal ilçesi Çavuşoğlu Mahallesi'nde 28 Mayıs 2015, Arnavutköy'ün Baklalı Mahallesi'nde ise 3 Haziran 2015 tarihinde kuş gribi vakalarına rastlanması üzerine "Kuş Gribine Karşı Acil Eylem Planı" ve ilgili mevzuatın gerekleri uygulamaya geçirildi.

Buna göre korunma ve mücadele için yabani kuşlardan kümes hayvanlarına, yabani kanatlılar ve kümes hayvanlarından da insanlara bulaşın engellenmesi, salgının daha geniş alanlara yayılmasının önlenmesinde en temel unsuru oluşturuyor.

-Yasağa uymayanlar cezalandırılacak

Kuş gribinin yayılmasının ve salgın haline gelmesinin önlenmesi amacıyla Orman ve Su İşleri Bakanlığınca alınan önlemler çerçevesinde Bakan Eroğlu'nun oluru ile bu yılın eylül ayı sonuna kadar İstanbul'da kara avcılığı yasaklandı.

Av koruma ekipleri, kaçak avcılığa karşı sıkı denetimler yapacak, yasağa uymayanlara çeşitli cezalar verilecek.