İSTANBUL (AA) - İçişleri Bakanı Efkan Ala, Karabük Tanıtım Günleri'nin İstanbul'da düzenlenmesinin önemine işaret ederek, "İstanbul bir yerin farkına varırsa, Türkiye oranın farkına varmış demektir" dedi.

Karabük'ün kültürünü, yöresel lezzetlerini ve tarihi değerlerini tanıtmak amacıyla gerçekleştirilen "Karabük Tanıtım Günleri" Feshane'de başladı.

Açılışta konuşan Ala, tanıtım günlerinin, turizm ve kültürel değerlerin yaygınlaşmasında farkındalık oluşturduğunu söyledi.

Tanıtım günlerine davet edilmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Ala, "İstanbul bir yerin farkına varırsa, Türkiye oranın farkına varmış demektir. Safranbolu memleketimizin incisi. Aslında, 'onun tanıtıma ihtiyacı yok, tanınmak isteyenler Safranbolu'ya gelsin' diyebilirsiniz. Burayı gezen insanlar, güzel Safranbolu'yu, Karabük'ü bir kere daha gidelim, gezelim, görelim diyecektir. Bunun sağlanması bile başlı başına çok önemli" diye konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin de Karabük'ün 1937'de 13 haneli bir köy olduğunu ve demir çelik fabrikasıyla büyümeye başladığını anlattı.

Karabük'ün dünya mirasında yer alan kültürel varlıklara sahip bir şehir olduğunu vurgulayan Şahin, şöyle devam etti:

"Feshane'de yılın hemen hemen her haftasında bir ilin tanıtım günleri düzenleniyor. Karabüklüler olarak ilimizin tanıtım günleri için bir araya geldik ve burada düzenlenen etkinliklerde her şehir tanıtımın ötesinde katılanlara bir mesaj verir. Bugün başlayan ve 3 gün sürecek olan bu etkinliğe gelenlere, 'Karabük günleri ne söylemek istiyor?' şeklinde sorulacak soruya verilmesi gereken cevap veya verilmesi gereken mesaj şöyle olurdu; Karabük'te dünyaya gelmiş ve bağı devam edenlerin, Karabük'te yaşamayıp İstanbul'da yaşayanlar, bu şehri unutmayın, bağınız olan Karabük'ü unutmayın, ecdadınızın mezarları olan yeri unutmayın. Karabük bir cumhuriyet memleketidir."

Şahin, Karabük'ün topraklarının yüzde 68'inin orman olduğunu, ağır sanayisine rağmen doğal bitki örtüsünü koruduğunu belirtti.

Şehrin adını taşıyan Karabük Üniversitesi'nde ise Türkiye'de benzeri olmayan fakültelerin bulunduğunu hatırlatan Şahin, konuşmasını Yunus Emre'nin, "Gelin tanış olalım, birlik olalım, işi kolay kılalım. Sevelim sevilelim. Bu dünya kimseye kalmaz" sözleriyle tamamladı.

Seksenler dizisi oyuncularından Şoray Uzun'un sunuculuğunu yaptığı açılış programında, aynı dizide balıkçı rolünü üstlenen sanatçı Tahsin Taşkın, sahnenin arka platformunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı taklit ederek, telefonla programa katılmış gibi yaptı.

Açılış konuşmalarının ardından tanıtım günleri etkinliğinin açılış kurdelesi kesildi.

Karabük Üniversitesi'nde eğitim gören kız öğrencilerinin oluşturduğu "Ana Mehter Korosu" mini konser verdi.

Yöresel yemeklerin ve ürünlerin sergilendiği etkinlikte Şahin, Karabük Valisi Orhan Alimoğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile dibek taşında buğday dövdü.