Karaman'da bazı öğrencilere cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanan M.B'ye toplam 508 yıl 3 ay ceza verildi. O sapığın adliyeden çıkışı ise görüntülendi.
Karaman'daki cinsel istismar davasında rekor ceza Karaman'da bazı öğrencilere cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanan M.B'ye toplam 508 yıl 3 ay ceza verildi. Karaman Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşma, sanık Büyüktürk ile tanıkların ifadelerinin alınmasıyla tamamlandı. Karar öncesi gazeteciler de içeriye alındı. Kararı açıklayan mahkeme başkanı, sanığa, "Çocuğun nitelikli cinsel istismarı", "hürriyeti tahdit", "kasten yaralama" ve "müstehcen görüntüleri izletme" suçlarından toplam 508 yıl 3 ay hapis cezası verdi. Karaman Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma kapsamında sınıf öğretmeniyken Muharrem Büyüktürk'ün 10 küçük mağdura farklı zamanlarda cinsel istismarda bulunduğu kanaatine vararak, Karaman Ağır Ceza Mahkemesinde kamu davası açmıştı. Mahkeme, bazı öğrencilere istismarda bulunulduğu iddiasına ilişkin, "Çocuğun nitelikli cinsel istismarı", "hürriyeti tahdit", "kasten yaralama" ve "müstehcen görüntüleri izletme" suçlarından hazırlanan iddianameyi kabul etmiş, sanık hakkında 600 yıla yakın hapis cezası istenmişti.
ADLİYEYE GECE GETİRİLDİ
Muharrem B.'nin güvenlik gerekçesiyle tutuklu olduğu Ereğli Cezaevi'nden SEGBİS ile katılacağı belirtilmişti ancak Ankara Barosu'ndan avukat İmdat Balkoca, jandarmayla birlikte sanık M. B.'nin salona getirildiğini gazetecilere açıkladı. Avukatın verdiği bilgiye göre, öğretmen adliyeye gece getirildi.
SANIK:"SUÇSUZUM"
Öğle saatlerinde ifade vermeye başlayan M.B, "Ben yapmadım. Polis bana baskı uyguladı. 'Sen anlat burada ceza almazsın' dedi. (Emniyetteki ifadesi) Ben de anlattım. Ben suçsuzum" dedi.
DAVAYA MÜDAHİL OLDULAR
Karaman İmam Hatip Okulu, İmam Hatip Lisesi ve Anadolu İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (KAİMDER), Türkiye Barolar Birliği (TBB) ve Ensar Vakfı, iddialara ilişkin davaya müdahil oldu.
ÖGRETMENLİKTEN İHRAÇ EDİLDİ
Milli Eğitim Bakanlığı da M.B'yi meslekten ihraç etti. M.B'nin bilgisayarları ile cep telefonunda çocuk pornosu ve müstehcen görüntülere rastlanması üzerine ikinci bir soruşturma başlatıldı.
"O AŞAĞILIK MAHLUK..
"Başbakan Ahmet Davutoğlu, konuyla ilgili açıklamasında davanın takipçisi olacaklarını söyleyerek, "O aşağılık mahluk bir daha gün yüzü göremeyecek" demişti..