Manisa’nın Soma ilçesinin Yırca Mahallesinde termik santral yapılacak bölgedeki zeytin ağaçlarını korurken kafasına gaz fişeği isabet eden Emin Kılınç, olay sonrası işten çıkarılan güvenlik görevlilerinin kendilerinden özür dilemeye geldiklerini söyledi.

Manisa’nın Soma ilçesinin Yırca Mahallesinde, bir firma tarafından termik santral yapılacak bölgedeki zeytin ağaçlarının kesilmemesi için nöbet tutarken kafasına gaz fişeği isabet eden köylülerden Emin Kılınç, işten çıkarılan güvenlik görevlilerinin kendilerinden özür dilemeye geldiklerini söyledi. İşçilerin ‘kullanıldık’ dediğini aktaran Kılınç, “Biz onlara her zaman için hatırlattık. ‘Bunlar işi bitince sizi çıkaracaklar, bize sert davranmayın’ dedik. Sonuçta onlar da işçi. Onlar da kullanıldı. Bu yüzden şikayetçi değiliz” diye konuştu.

“GAZ FİŞEĞİ ATAR DAMARIMI KESMİŞ”

Bölgede zeytin ağaçları olmamasına rağmen zeytin ağaçlarının kesilmesini önlemek için alana girmeye çalıştığını ve bu sırada kafasına gaz fişeği isabet ettiğini belirten Emin Kılınç, o günü şöyle anlattı: “İçeride nöbet tutan arkadaşlarımız vardı. Onlara yemek götürmek için kapıya yöneldik. Kapıya yöneldiğimiz sırada özel güvenlik bize müdahale etti. Gaz fişekleri atıldı. Biri başıma isabet etti. Atar damarımı kesmiş. Hastaneye gitmek zorunda kaldım. Sabah geldiğimizde 6 bin ağacı yıkmışlardı.”

“YAPTIKLARINDAN PİŞMANLAR”

İşçiler işten atılmadan önce onları uyardıklarını belirten Kılınç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz onlara her zaman için hatırlattık. ‘Bunlar işi bitince sizi çıkaracaklar, bize sert davranmayın’ dedik. Şimdi geldiler bizden özür diliyorlar. Onlar da bize yaptıklarından pişman. Hepsini çıkardılar. ‘Biz kullanıldık’ diyorlar. Dün akşam güvenlik görevlilerini darp ettik iddiası ile bizden şikayetçi olmuşlar diye duyduk. Firma mı güvenlik görevlileri mi bilmiyoruz. Bizim tepkimiz her zaman için yakınlaşmaktı. Biz özel güvenliğe bugüne kadar taş atmadık, hakaret etmedik ama onlar bizi engellemeye çalıştı. Biz olumlu karşılıyoruz. Sonuçta onlar da işçi. Onlar da kullanıldı. Bu yüzden şikayetçi değiliz.”