Amasya Belediyesi ile Hayatcan Derneği işbirliğiyle Afrin’e yönelik Zeytin Dalı Harekatı’na katılan askerlere destek amacıyla düzenlenen ‘Mehmetçiğimiz üşümesin, Mehmetçiğimiz düşünmesin’ temalı kampanya kapsamında toplanan 4 tır dolusu yardım yola çıktı.

Üzerinde ‘İstikamet Afrin, hedef kızıl elma’ sloganı bulunan tırlar Yavuz Selim Meydanı’nda toplanan yöneticiler ve vatandaşlar tarafından dualarla uğurlandı. Termal içlik, temel gıdalar ve yörede yetişen elma, kuru soğan ve patateslerden oluşan 4 tır dolusu yardım malzemelerinin yola çıktığını belirten Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, vatandaşların yanı sıra gönül gözleriyle ördükleri bere ve atkılarla kampanyaya destek veren Altı Nokta Görme Engelliler Derneği üyelerine teşekkür etti.

Vali Dr. Osman Varol da verilen desteğin Türk milletinin devletiyle ve ordusuyla olan manevi bağının kuvvetini gözler önüne serdiğini söyledi.

Amasya 15. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Kurmay Albay Zafer Uğur ile AK Parti İl Başkanı Mehmet Ünek’in de yolcu ettiği filoya öncülük yapan tırın sürücüsü Orhan Korkut’un yakınları da gözyaşlarını tutamadı.