Galatasaray Meydanı’nda düzenlenen Erzurum Günleri tanıtım etkinliğinde vatandaşlara cağ kebabı ikram edildi. Kebaptan yemek isteyen vatandaşlar İstiklal Caddesi’nde uzun kuyruklar oluştururken, kebap içinde hediye edilen tek taş yüzük ise izdihama neden oldu.

12-16 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek olan Erzurum Günleri dolayısıyla Galatasaray Meydanı’nda düzenlenen tanıtım etkinliğinde dağıtılan cağ kebabı izdihama neden oldu. Cağ kebaplarının içine hediye olarak tek taş yüzük konulması izdihamı daha da arttırdı. Erzurum Dernekleri Birliği Başkanı Recai Acar ve beraberindekiler Galatasaray Meydanı’nda vatandaşlara Erzurum’un meşhur kebabını ikram etti.

Erzurum’un görülmesi gereken bir yer olduğunu belirten Recai Acar, “Bu sen e 12-16 Kasım arasında Erzurum günleri Maçka Küçükçiftlik Parkı’nda düzenlenecek. Oraya gelen ilk bin bayana tek taş yüzük hediye edilecek. Bu senede bir sürprizimiz var. Ürünlerin arasına cağ kebabı koyacağız. Erzurum çok güzel bir yer. Dadaş vatanına bağlı, işine, arkadaşına bağlı kişidir” dedi.

Meydanda düzenlenen halk oyunları gösterisinin ardından vatandaşlara kuru fasulye ikram edildi. Kuru fasulye dağıtımının ardından cağ kebabı sırasına giren vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu. Kebap içinde yüzüğü duyan vatandaşlar ise izdihamın daha da artmasına sebep oldu.

Yedikleri dürüm içinde yüzük bulan kadınlar oldukça mutlu olduklarını belirterek, “Cağ kebabı çok güzel. Bu yüzük de onun kaymağı oldu” dedi.