AKSARAY (AA) - Aksaray Barosu Başkanı Levent Bozkurt, İstiklal Marşının kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Bozkurt, mesajında, tarihin akışını değiştiren soylu Türk milletinin bağımsızlığa ve mukaddes değerlerine olan inancının destansı anlatımı, her mısrasıyla milletin ortak duygu dünyasına seslenen eşsiz eser İstiklal Marşı'nın milli marş olarak kabul edilişinin 95. yıl dönümünü büyük gururla kutladıklarını aktardı.

İstiklal Marşı'nın, imkansızlığın iman ile birleştiği bir dönemde birliği ve aynı istikamette tek bir bayrak altında yaşanmasını sağlayan kilometre taşı olduğunu belirten Bozkurt, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Türk milletine cesaret vermek amacıyla milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un kaleminde çıkan İstiklal Marşımız, milletimizin hürriyetine göz dikenlere karşı kadınıyla, erkeğiyle, çocuğu, genci ve yaşlısıyla dillere destan mücadelenin ölümsüzleştiği eşsiz bir eserdir. Vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy, aziz Türk milletine verilen hizmetlerin hiçbir karşılık beklemeksizin yapılması gerektiğine inan büyük bir şair edebiyatçı yazar ve devlet adamıydı. Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Marşı'nın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından milli marş olarak kabul edilişinin 95. yılını şahsım ve Aksaray Barosu adına kutluyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere İstiklal Marşı'nı kabul eden TBMM üyelerini, İstiklal savaşı şehitlerimizi, gazilerimizi ve Mehmet Akif Ersoy'u rahmet, şükran ve minnetle anıyorum."