KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale'de, İstiklal Marşı'nın kabulünün 95. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla programlar düzenlendi.

İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğündeki etkinlikte yaptığı konuşmada, İstiklal Marşı’nın kabulünün 95. yılı vesilesiyle bir araya geldiklerini belirterek, hem İstiklal Marşı’nı kutlayacaklarını hem de yazarı Mehmet Akif Ersoy’u rahmetle anacaklarını söyledi.

Mehmet Akif Ersoy gibi bir vatansever şaire sahip oldukları için gurur duymaları gerektiğini ifade eden Çetin, şöyle konuştu:

"Ülkemizin bağımsızlığının, milletimizin varlığının, birliğinin, bütünlüğünün emaresi olan İstiklal Marşımız 1921 yılında bugün kabul edilmiştir. Mehmet Akif Ersoy, ülkemizin en sıkıntılı döneminde, düşmanların dört koldan ülkemize saldırdığı dönemde, bir şair olarak üzerine düşen görevi en hassas bir şekilde hissetmiş, şiirlerinde de bu durumu ifade etmiştir. Akif’in eserleri hem o günkü şartları dile getirmesi açısından hem de geleceğe mesaj vermesi yönünden çok önemlidir. İstiklal Savaşı'nın zor sürecinde, olumsuz şartlarda büyük bir mücadele verilmiş."

Programda, Kırıkkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Gülten Bulduker, "Mehmet Akif Ersoy'un şiirlerinde çalışma ruhu" hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Etkinilikte, İstiklal Marşı oratoryosu ve sinevizyon gösterisi, müzik dinletisi ve "Akif'in duası" adlı tiyatro oyunu sergilendi.

- Sulakyurt

Sulakyurt ilçesinde de İstiklal Marşı'nın kabulünün 95. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla program düzenlendi.

Kaymakam Fikret Dağ, Belediye Konferans Salonu'nda yaptığı konuşmada, İstiklal Marşı'nın devletin ve milletin bağımsızlık sembolü olduğunu söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Bakan Müşaviri Selim Cerrah da Mehmet Akif Ersoy'un, Kur'an'ın gölgesi altında büyüyüp, mektepli ve medreseli bir semtte yetişen önemli bir şahsiyet olduğunu ifade etti.

Program, öğrenciler tarafından şiir, oratoryo gösterilerinin ardından son buldu.

Öte yandan, Bahşılı ilçesinde de İstiklal Marşı'nın kabulünün 95. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma günü dolayısıyla özel bir okulda program düzenlendi.