ÇANKIRI (AA) - Kastamonu'nun İnebolu sahilinden başlayıp Ankara'ya uzanan İstiklal Yolu'nun Çankırı sınırında kalan kısımlarına bilgilendirme amaçlı konulan levhalara, silahla ateş edilerek zarar verildi.

İstiklal Yolu Eğitim Kültür Turizm ve Gençlik Derneği Başkanı İsmail Çam, gazetecilere yaptığı açıklamada, tarihi İstiklal Yolu'nun 344 kilometre olduğunu söyledi.

Yolun 107 kilometrelik bölümünün kentten geçtiğini anlatan Çam, isteyen herkesin rehbere ihtiyaç duymadan gezebilmesi için geçen yıl güzergaha levhalar yerleştirdiklerini belirtti.

Levhaların durumuyla ilgili inceleme yaptıklarında büyük şaşkınlık yaşadıklarını dile getiren Çam, "İncelemede ahşap levhaların rüzgar, kar, yağmur ve sıcak gibi dış faktörlerden etkilenmediğini gördük. Ancak 4 levha da kurşun ve mermi izlerine rastladık. Çeşitli silahlarla ateş edilerek bunlara zarar verilmiş" diye konuştu.

Türk tarihi açısından yolun önemine işaret eden Çam, şunları kaydetti:

"Geçmişte olsa bu tarz bir levhaya ancak Yunan askeri ateş ederdi. Bugün kendi vatandaşımızın, üstelik de bu yol güzergahını görmeye gelen ya da çevresinde ikamet eden birilerinin levhalara zarar vermesinin üzüntüsünü duyuyoruz. İstiklal Yolu yazısından ve sırtında çocuğuyla kağnı sürerek cephane taşıyan kadın resminden de mi etkilenmediniz? Bu insanlar bu kadar mı milli duygulardan yoksun? Anlamış değiliz. Zarar gören levhalarla ilgili gerekli çalışmayı yapacağız."