ANKARA (AA) - Dışişleri Bakanlığı, İtalya'nın Ravenna Limanı açıklarında "Gökbel" isimli Türk bandıralı bir yük gemisi ile Belize bandıralı bir kargo gemisinin çarpışması sonucu Türk gemisindeki iki kişinin yaşamını yitirdiğini 4 kişinin de kaybolduğunu bildirdi.

Bakanlık'tan yapılan yazılı açıklamada, bilgilerin saat 17.50'de güncellendiği belirtilerek, "Bugün (28 Aralık) 12:30 civarında İtalya'nın Ravenna Limanı'nın 1-2 mil kadar açıklarında "Gökbel" isimli Türk bandıralı bir yük gemisi ile Belize bandıralı bir kargo gemisi çarpışmıştır" ifadeleri kullanıldı.

"Türk gemisindeki 11 mürettebatın 7'sine, ikisi ölü olmak üzere ulaşılabilmiştir" denilen açıklamada, kurtarılan 5 denizcinin de hastanede tedavi altında olduğu, 4 mürettebatın ise kaybolduğu ifade edildi. 

Arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği ancak hava şartlarının çalışmaları zorlaştırdığı belirtilen açıklamada, Türkiye'nin Milano Başkonsolosu Aylin Sekizkök'ün iki personelle beraber Ravenna'ya giderek konuyu takip ettiği kaydedildi.