İtalya’da bir kargo gemisiyle çarpışıp batan Türk bandıralı yük gemisiyle ilgili firma yetkilisi İsmail Çetinkaya açıklama yaptı. Çetinkaya, geminin 20 dakikada battığını belirterek, “Karşımıza çıkan gemi burnuyla bizim gemimizin arka tarafına vuruyor. 12. 7 mil bu tonajlı gemide son sürattir” dedi.

İtalya’nın Ravenna Limanı açıklarında Belize bandıralı bir kargo gemisiyle çarpışan Gökbel isimli Türk bandıralı yük gemisi battı. Çetinkaya Denizcilik şirketine ait geminin 11 mürettebatın 7’sine, ikisi ölü olmak üzere ulaşılmıştı. Kayıp mürettebatı kurtarma çalışmaları ise devam ediyor. Çetinkaya Denizcilik şirketinde yetkili olan İsmail Çetinkaya yaşanan faciayı anlattı.

“GEMİ 20 DAKİKADA BATTI”

Yaşanan kazayla ilgili bilgi veren Çetinkaya, “Ağır sis göz gözü görmüyor, derya gibi denizde iki gemi birbirini buluyor. Karşımıza çıkan gemi burnuyla bizim gemimizin arka tarafına vuruyor. Bizim en zayıf bölgemize geminin en güçlü bölgesi vuruyor. Bundan dolayı gemimiz 20 dakika batıyor. Kaptanımız mürettebatı can havliyle güverteye çıkarıyor. Güverteden can kurtarma batına attığı biniyor. Gerisi bilinmiyor. Önce bir vefat sonra akşama doğru ikinci vefat geliyor. 4 kişi kayıp. 5 kişide kurtarıldı hastanede tedavi aldığı haberi geldi. Gemi tamamıyla battı. 11 mürettebatımız var. Hepsi Türk. Gemimiz Türk bayraklı” dedi.

“BİZE ÇARPAN GEMİDE HİÇ HASAR YOK”

Hava şartlarının arama kurtarma çalışmalarını güçleştirdiğini kaydeden Çetinkaya, “4 kurtarma gemisi helikopterler gelmiş. Hava o kadar kötü ki bir kurtarma gemisinin batma tehlikesi geçirdiği ve içine yaralıların olduğu söylendi. 4 kişinin kurtulmasını diliyoruz. Herkesten dua rica ediyorum. Biri kapan biri ise ikinci kaptan. Aynı bölgede yolcu gemisinde yangın çıktı, 150 kişiyi kurtardılar. Orada da Türkler var. İnşallah onlarda kurtulurlar. İskenderun’dan çıktık. Diğer gemide hiçbir hasar yok” diye konuşu.

“GEMİ SON SÜRATLE BİZE ÇARPTI”

Türk gemisine çarpan geminin hızının çok fazla olduğunu belirten Çetinkaya, “Belize bandıralı gemi 12. 7 mil süratle gelirken bizim gemimiz 4. 1 süratle giderken çarptı. 12. 7 mil bu tonajlı gemide son sürattir. Bizim düşüncemiz bu limana bu geminin çağrılması bu hava şartlarına neden çağrıldı pek anlayamadık. 9 şiddetinde bir hava, kurtarma ekiplerinin bu kadar sıkıntı çektiği bir pozisyonda bilmiyoruz” şeklinde konuştu.