İzmirliler, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 7. Ata’ya Saygı Yürüyüşü’yle Atatürk’ü andı.

İzmirliler, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 76. yıldönümü dolayısıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 7. kez düzenlenen Ata’ya Saygı Yürüyüşü’nde buluştu. Alsancak Limanı önünden başlayarak Cumhuriyet Meydanı’na kadar devam eden yürüyüşün finalinde bir konuşma yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmirliler’in Atatürk’e olan özlem dolu duygularına tercüman oldu. İzmir’in bağımsızlık ve direniş destanımızın simge kenti olduğuna dikkat çeken Kocaoğlu, Mustafa Kemal Atatürk’ü hasret, sevgi, saygı ve minnetle andıklarını belirterek şöyle konuştu: “Bizimkisi, 76 yıldır bitmeyen, aksine her geçen yıl biraz daha büyüyen büyük bir özlem. Atamızın bize bıraktığı bu büyük mirası, cumhuriyet ve devrimlerini titizlikle korumak, geliştirmek ve tıpkı onun yaptığı gibi gelecek kuşaklara onurla teslim etmek zorunda olduğumuzun bilincindeyiz.”

“ÖZLÜYORUZ”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da, “Sevgili Atam, biz seni hiç görmedik. Hani demiştin ya, ‘beni görmek mutlaka yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi, duygularımı anlıyor ve hissediyorsanız bu kafidir’ diye. Unutturmaya çalışanlara inat, biz seni tüm benliğimizle hissediyor, anlıyor ama en çok da özlüyoruz. Kentimiz, ülkemiz ve tüm insanlık için çalışırken gösterdiğin yoldan sapmayacağımıza bir kez daha söz veriyoruz” diye konuştu.

Başkan Kocaoğlu, konuşmasını, Behçet Kemal Çağlar’ın Nöbetçi Millet şiirinden şu dizelerle tamamladı:

"İsterse hayat zehrolsun,

İsterse refah kahrolsun,

İsterse kurşun düşsün yanımıza, belimize,

İsterse geçinmek için, bir dilim

Kuru ekmek geçmesin elimize.

Halel gelmez bizim ateşimize;

Dünya düşse peşimize,

Yer sarsılsa yerinden,

Ne senden geçeriz, ne senin eserinden."

Başkan Kocaoğlu’nun konuşmasının ardından sahnelenen Kurtuluş Destanı konulu tiyatral gösteri, izleyenlere duygulu anlar yaşattı.