İzmir’in Aliağa ile Selçuk ilçeleri arasındaki 136 kilometrelik hatta işletmecilik yapan İZBAN, bugün ’Artı Para’ sistemine geçti.

İlk etapta en uzak mesafedeki istasyonun ulaşım ücretini İzmirim Kart’a yüklemek durumunda olan yolcuların, gidebileceği en uzak istasyonun ulaşım ücreti kartında bloke edilecek. Yolcu eğer 25 kilometreye kadar bir seyahat yaptıysa çıkışta ’Artı Para Makinesi’ yardımıyla kartındaki blokajı kaldıracak, sadece gittiği mesafeye ait olan ulaşım ücreti tahsil edilecek.

İzmir’de Aliağa ile Selçuk ilçeleri arasındaki 136 kilometrelik hatta işletmecilik yapan İZBAN’da yeni döneme geçildi. Yolcular, 25 kilometreye kadar olan seyahatlerini yine 2.86 TL ödeyerek yapabilecek, sonrasında ise sadece gittiği mesafenin ücretini verecek. Sisteme göre, ilk etapta yolcunun İZBAN’a binebilmesi için gidebileceği en uzak mesafedeki istasyonun ulaşım ücretinin İzmirim Kart’a yüklemesi zorunlu. İkinci etapta yolcunun turnikeden geçişi sırasında gidebileceği en uzak istasyonun ulaşım ücreti kartında bloke ediliyor. Yolcu, 25 kilometreye kadar bir seyahat yaptıysa çıkışta ’Artı Para Makinesi’ yardımıyla kartındaki blokajı kaldırırken sadece gittiği mesafeye ait olan ulaşım ücreti tahsil ediliyor. Yolculuk ücretlerinde yine tam 2.86 TL, öğretmen 2.20 TL, öğrenci ve 60 yaş için 1.65 TL olacak. Seyahat 25 kilometreden fazlaysa, tam biletlerden kilometre başına 7 kuruş, öğretmenlerden 5 kuruş, öğrenci ve 60 yaş biletlerinden ise 4 kuruş tahsil edilerek blokaj kaldırılacak. Öte yandan, İZBAN’dan kart blokajını kaldırarak çıkış yapan yolcu, 90 dakikalık süre içerisinde geçerli olan aktarma hakkını eskisi gibi yine kullanabilecek.

Bugün başlayan sistem nedeniyle, yolcular istasyonlara konulan turuncu renkteki ’Artı Para Makinesi’nin önünde kartlarındaki blokajlarını kaldırmaya çalıştı.