İZMİR (AA) – Urla, Dikili, Foça ve Menderes ilçelerinde kablo hırsızlığı yaptıkları iddiasıyla 5 kişi yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Türk Telekom Müdürlüğü’ne ait kabloların çalındığını tespit eden Urla Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ekipleri, şüphelilerin kiralık bir otomobille Çeşme'ye gittiğini tespit etti.  

Çeşme ilçesi girişinde polisin dur ihtarına uymayan şüphelilerin bulunduğu otomobil, Dalyan mevkisinde bir polis otomobiline çarptı, Dörtyol'da da aşırı hız nedeniyle kaza yaptı. 

Kaza yapan otomobildeki V.D, , M.Ç ve N.S. gözaltına alındı ve Urla Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

V.D'nin 21, M.Ç'nin 9 ayrı suçtan kaydının bulunduğu, 16 yaşındaki N.S'nin de kayıp şahıs olarak arandığı ve Urla ilçesinde 8, Dikili'de 2, Foça'da ve Menderes ilçelerinde 1'er kablo hırsızlığı olayına karıştıkları, bakır kabloları hurdacılara sattıkları öğrenildi.

Şüphelilerin ifadesi doğrultusunda, olaya karıştığı tespit edilen A.B. de gözaltına alındı.

Yapılan araştırmada hurda değeri 2 bin 300 lira olan çeşitli ebatlarda kesilmiş 234 parça bakır yeraltı kablosu, kerpeten ve demir kesme makası ele geçirildi.

Urla Emniyet Müdürlüğü’nde işlemlerinin tamamlanmasından sonra Urla Adliyesi’ne sevk edilen şüphelilerden A.B. ve N.S. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken V.D, . ve M.Ç. tutuklanarak Urla Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.