İZMİR (AA) - Ege Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuvarı öğrencileri pedagojik formasyon eğitiminin verilmesi için eylem yaptı.

Ege Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuvarı öğrencileri, kendilerine pedagojik formasyon eğitimi hakkı verilmesi talebiyle fakülte önünde toplandı. Taleplerini içeren dövizler taşıyan ve slogan atan öğrenciler, yanlarında getirdikleri enstrümanlar eşliğinde yürüyüşe geçti.

Edebiyat Fakültesi önünde davul-zurna eşliğinde bir süre halay çeken öğrencilerin müzikli eylemi renkli görüntüler oluşturdu. 

Eyleme İzmir Müzisyenler Derneği üyeleri de destek verdi.

Öğrenciler adına basın açıklaması yapan konservatuvar öğrencisi Çiğdem Taş, pedagojik formasyon hakkının parasız ve kontenjan sınırlaması olmadan tüm konservatuvar öğrencilerine ders olarak verilmesini istedi.

Konservatuvar öğrencilerinin sanatlarını icra edebilecekleri istihdam alanları açılmasını talep eden Taş, "Sanat eğitiminin, sadece ilk ve orta dereceli eğitim kurumlarında değil, devlete bağlı ya da özel tüm sosyal hizmet kurumlarında ve özellikle de sanattan yoksun bırakılmış, maddi imkansızlıklar nedeniyle sanat eğitimi alamamış yoksul insanların yaşadığı mahallelerde herkesi kapsayacak şekilde devlet desteğiyle verilmesi gerekir" diye konuştu.

Taş, geçtiğimiz yıl 96 kişiye formasyon hakkı tanınırken bu yıl sadece 20 öğrenciye formasyon eğitimi için kontenjan açıldığını belirterek, bunun keyfi bir tutum olduğunu iddia etti.

Grup, basın açıklamasının ardından dağıldı.