İZMİR (AA) - İzmir'de düzenlenen operasyonla sahte fatura keserek, devleti 2 milyon 825 bin 280 lira zarara uğrattığı iddia edilen bir kişi yakalandı.

Alınan bilgiye göre, İzmir Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bir şahsın çeşitli firmalar adına düzenlediği sahte faturaları piyasaya sürdüğü ihbarı üzerine çalışma başlattı. Eşkali belirlenen şüphelinin kullandığı otomobili Bornova ilçesi Işıkkent semtinde tespit eden ekipler, operasyon düzenledi. Operasyonda şüpheli V.Ü gözaltına alındı.

Ekiplerin otomobilde yaptığı aramada, 6 farklı firmadan çeşitli kişiler adına kesilmiş sahte faturalar, 80 bin lira meblağlı değişik plakalara kesilmiş akaryakıt perakende satış fişleri, fatura siparişlerinin yazılı olduğu ajanda ele geçirildi. Yapılan incelemede 327 ayrı şahsın vergi dairesi, vergi numarası, kargo adresi, araçların plaka ve lastik ebat bilgilerinin yazılı bulunduğu ve bu bilgilere göre farklı kişiler adına sahte faturalar kesilerek kargo aracılığıyla farklı illere gönderildiği belirlendi.

Elde edilen bilgilerde şüphelinin her bir araç için aylık ortalama 4 bin lira tutarında sahte fatura tanzim ettiği, ajandada bilgisi bulunan araçlara yıllık 15 milyon 696 bin lira tutarlı sahte fatura kesildiği tespit edildi.

Ele geçirilen belgeler ışığında kamunun yıllık 2 milyon 825 bin 280 lira zarara uğratıldığı bildirildi.

Emniyette ifadesi alınan V.Ü hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulduğu belirtildi.