İzmir Müzisyenler Derneği, savaş mağduru çocuklar gülsün diye Oyuncak Köprüsü’nü kurdu. Çocukları için oyuncak toplayan dernek, oyuncakları 20 Kasım Çocuk Hakları Günü’nde Suruç’taki çadırkentlere gönderecek.

Savaş mağduru çocukların giysi, gıda ve barınma ihtiyaçlarının yanı sıra oyuna da ihtiyaçları olduğu düşüncesinden hareket ederek Oyuncak Köprüsü’nü kuran İzmir Müzisyenler Derneği, Suruç’taki çadırkentlerde yaşayan savaş mağduru çocuklar için oyuncak topluyor. İzmir’de birçok yerde oyuncak yapma ve onarım atölyeleri düzenleyen dernek, toplanan, el emeği ile yapılan ve onarılan oyuncakları 20 Kasım Çocuk Hakları Günü’nde Suruç’taki çadırkentlere gönderecek.

HEDEF 10 BİN ÇOCUK

Dernek tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Suriye’de, Irak’ta, Musul ve Şengal’de ve son dönem özellikle Rojava ve Kobani’de ya da başka bir yerde savaştan etkilenmiş ve bugün Suruç’ta olan çocuklara, din, dil, ırk, renk ayırmadan oyuncak ulaştırmaya çabalıyoruz. Elbette oyuncaklar çocukların açlığını, yoksulluğunu çözmez ama şunu bilmeliyiz ki çocuklara mutlaka oyuncak ve oyun gerek. Önümüzdeki günlerde çok sayıda oyuncak yapma atölyesi yapacağız. Burada ürettiğimiz kukla, çalgı ve oyuncakları Suruç’a göndereceğiz. Hedefimiz oradaki 10 bin çocuğa ulaşmak. Yılbaşında da orada olmayı planlıyoruz.”