SİVAS (AA) - Sivas'ta, jandarma teşkilatının 176. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen törende bomba arama köpeği VIP ve narkotik köpeği Atik'in sunduğu gösteri beğeni topladı. 

İl Jandarma Komutanlığı Sosyal Tesislerinde düzenlenen törende, senaryo gereği bir araca gizlenen esrar, narkotik köpeği Atik tarafından kısa sürede bulundu. 

Bomba arama köpeği VIP ise kutular içerisine gizlenen patlayıcı maddeyi buldu. Eğitmeni tarafından verilen komutları yerine getiren VIP'in gösterisi törene katılanların beğenisini kazandı. 

İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Okçin Akşit, törende yaptığı konuşmada Türk Silahlı Kuvvetlerinin ayrılmaz bir parçası olan jandarma teşkilatının kuruluşunun 176. yılının gururla kutlandığını söyledi. 

Jandarma teşkilatının başarılarla dolu 176 yıla sahip bir geçmişinin bulunduğunu belirten Akşit, "Türkiye Cumhuriyetinin bölünmez bütünlüğünün korunması, milletimizin huzur ve güvenliğiyle kamu düzeninin sağlanması hizmetleriyle milletimizin takdirini kazanmıştır" dedi. 

Törende, jandarma personelinin kullandığı araç, gereç ile silah ve teçhizattan oluşan serginin açılışı yapıldı. 

Programa, Sivas Valisi Alim Barut, Belediye Başkanı Sami Aydın, Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan, kurum amirleri, jandarma personelleri ve aileleri katıldı.