Düzce Jandarma Komutanlığı Trafik ekipleri, Aydınpınar caddesinde kış lastiği uygulaması yaptı. Uygulamada, özellikle ticari ve yolcu taşımacılığı yapan araçların sürücüleri kış lastiği konusunda uyarıldı.

Kış mevsimiyle birlikte tipi, kar yağışı, buzlanma gibi olumsuz hava koşulları nedeniyle karayolu ulaşımında yaşanabilecek olumsuz yol koşulları dikkate alınarak, vatandaşların can ve mal güvenliğinin korunması ve güven içerisinde seyahat edebilmeleri amacıyla Düzce İl Jandarma Komutanlığı Trafik Timleri, araçlarda kış lastiği kontrolleri yaptı.

İl Jandarma Komutanlığı trafik ekipleri yol kontrolü için harekete geçerken, ekipler Aydınpınar caddesinde toplu taşıma araçları, öğrenci servisleri ve özel araçlarda kış lastiği kontrolü yaptı.

Ayrıca sürücülere kış şartlarında araç kullanımı hakkında bilgilerde veren jandarma ekipleri, tedbirsiz ve hazırlıksız yola çıkılmaması noktasında uyardılar. Ekipler, durdurdukları araçlarda trafik tescil, sigorta ve diğer belgelerin bulunup bulunmadığı yönünde kontrol yaparak, sürücülere kurallara uyulması gerektiğini ve uymayanların ağır para cezası ile cezalandırıldığını anımsattı. Trafik Tim Komutanlığı ekipleri, kontrollerin aralıksız devam edeceğini bildirdi.