KIRIKKALE (AA) - Kutsal topraklardan getirilen Kabe örtüsünün bir parçası, Kırıkkale'deki Nur Camisi'nde sergilenmeye başlandı.

Suudi Arabistan'dan getirilen 1x1 metre ebatlarındaki Kabe örtüsü parçası, Kırıkkale Müftüsü Bekir Gerek'e teslim edildi.

Nur Cami ve Külliyesi’nde cuma namazı sonrası düzenlenen törenle örtüyü teslim alan Gerek, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kabe'nin örtüsünün camide sergileneceğini söyledi.

Kabe'nin yeryüzünde tevhid inancını temsil eden ve tüm inanan insanların kıblesi olduğunu ifade eden Gerek, şunları söyledi:

"Bütün alemlere hidayet kaynağı olan ilk mabettir. Ona örtülük görevi yapan, onu muhafaza eden ve onu setreden bu örtüyü Müslümanlar bu anlamda önemser. Çünkü Kabe'yle bütünleşmiştir. Orada vurgulanan husus, o kisvenin kendisi değil ondaki manevi duygudur, yani Kabe’nin gönlümüzdeki yeridir. Bundan dolayı ecdadımız gerek Kabe'nin örtüsünü gerekse Hazreti Peygamberimizle ilgili eşyaları mukaddes emanet olarak kabul etmiştir. Bunun gibi biz de mukaddes değer olarak kabul ediyoruz. Kırıkkale ve Nur Camisi'nde en uygun bir yerde halkımızın her zaman görebileceği şekilde bir mahfaza yaparak örtümüzü halkımızın ziyaretine açacağız."

Konuşmaların ardından ziyarete açılan örtüyü görebilmek için uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlardan bazıları gözyaşlarına hakim olamadı.

İl Müftülüğünden yapılan yazılı açıklamada da, "Cidde Başkonsolosluğu Basın Ateşesi Bahattin Akyön, Kabe'nin anahtarını taşıma şerefini üzerine alan Eş-Şeybi ailesinin nezdinde ziyaret ve girişimlerde bulunarak Kabe örtüsünün 1 metreye 1 metre ebadında parçasını Nur Camisi'ne hediye etmek üzere teslim alarak Kırıkkale'ye getirdi" bilgisine yer verildi.