SİVAS (AA) - Sivas'ta sahibinden kaçan kurbanlık manda bir kişiyi yaralamasının ardından, uyuşturucu iğneyle yakalandı. 

Kentteki kurban pazarından Namık Yıldız tarafından 5 bin liraya satın alınan manda, Yeşilyurt Mahallesine götürülürken, Fethi Akyüz Caddesinde araçtan indirildiği sırada sahibinin elinden kaçtı. Olayı polis ekiplerine bildiren Yıldız ve yakınları, kurbanlığın peşinden gitti.

Karayoluna çıkan manda yaklaşık 5 kilometre uzaklıktaki Atatürk Kültür Merkezi bahçesine girdi. Bahçede yanına kimseyi yaklaştırmayan kurbanlık, zaman zaman bahçe demirlerini de zorladı.

Sahibi ve çevredekiler tarafından yakalanamayan manda için Sivas Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü'nden ekip istendi. Olay yerine gelen ekip, kurbanlık mandaya uyuşturucu iğne attı. Kurbanlık hayvan, iğnenin ardından bahçeden yeniden kaçmaya çalıştı ancak iğnenin de etkisi nedeniyle sahibi  tarafından yakalandı.

Yaklaşık bir saat süren kovalamacanın ardından, 8 kişi tarafından zor zaptedilen manda, iple bağlanarak kamyonete alındı ve tekrar Yeşilyurt Mahallesine götürüldü.

Bu arada mandanın yakalanması için yardım etmek isteyen Yücel Ceyhan isimli vatandaş ise kolundan ve çenesinden hafif şekilde yaralanarak Sivas Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırıldı.

Kaçan kurbanlık çevredeki araçlara zarar vererek bir otomobilin de dikiz aynasını kırdı. Otomobilin sürücüsü ve kurbanlığın sahibi Namık Yıldız arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.