KARAMAN (AA) - Türkiye Kadınlar Kültür ve Dayanışma Birliği Derneği (Türkiye KAD-BİR) Yönetim Kurulu Başkanı Zeliyha Akcan, televizyon dizilerinin toplumu ayakta tutan değerlerle her geçen gün daha da çeliştiğini, ahlaken yozlaşma ve sosyolojik dejenerasyona neden olduğunu söyledi.
Türkiye KAD-BİR'in, ülke genelinde 200 sivil toplum kuruluşunun desteklediği, gençlik dizilerinin ai̇leler ve gençler üzerindeki olumsuz etki̇leri̇ konusunda hazırladığı bildiriyi 11 ilde gerçekleştirdiği eş zamanlı basın toplantısıyla kamuoyuna duyırdu.
Hazırlanan bildiriyi okuyan Karaman Kardelen Eğitim ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Zeliyha Akcan, "Küresel dünyanın teknolojik etkileri kapsamında sözde modernite öykünmeleri gelişmekte olan ülkeleri ciddi ölçüde tehdit ediyor" dedi.
"Evrensel ahlaki değerlerin özelinde kendi öz değerlerine sahip çıkmak en önemli görevlerden biri olmalı" diyen Akcan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Aile bağlarını, arkadaş ilişkilerini, toplumsal birlik ve dayanışma ruhunu zedeleyen, sevgi, saygı, vefa, merhamet gibi duyguları yok edip çarpık ilişkileri besleyen, hırs, öfke ve intikam duygularını harekete geçirerek şiddeti makul hale getiren senaryolar izleyiciler tarafından giderek içselleştirilmektedir. Tüm yetkilerin ve denetimlerin dizilerin olumsuz etkilerini bertaraf edecek şekilde kullanılması yasal bir görev olmanın ötesinde insani bir görev olarak görülmelidir. Bu nedenle tüm ilgili ve yetkilileri konuya duyarlı olmaya ve sorumluluklarını yerine getirmeye davet ediyoruz."