Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Kadınlar Birliği, kentte bir atölyede tamamen el işçiliği ile deri çanta imalatı yapan engelli girişimcileri odada misafir ederek, yapılabilecek katkılar hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

Tekerlekli sandalyeye bağlı bir hayat sürdüren Aysel Caferoğlu ve Selami Tatlıcı, engellilerin karşılaştığı sorunları Salihli Ticaret ve Sanayi Odası’nda anlattı. TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel ve Kadınlar Birliği üyeleri ile sohbet eden Caferoğlu ve Tatlıcı, kamu kurumlarında ve mağazalarda engelli rampası olmaması nedeniyle büyük zorluk yaşadıklarını kaydetti.

Engellilerin sorunlarına farkındalığı artırmaya yönelik olarak düzenlenen etkinlikte Salihli TSO’yu ziyaret eden tekerlekli sandalyeli Caferoğlu ve Tatlıcı, tamamen el emeği ile deri çanta ve cüzdan imalatı yaptıklarını anlattı. ASA Deri Çanta isminde bir atölyeleri bulunduğunu ve burada Aysel Yavuz’la birlikte üç kişi olarak imal ettikleri ürünleri pazarlama konusunda yardıma ihtiyaç duyduklarını belirten girişimciler, el ürünleri festivali düzenlenmesini talep etti.

Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, engelli vatandaşların yaşamını kolaylaştırmaya yönelik çalışmalar yapmaktan büyük memnuniyet duyduklarını belirtti. Kula’da Engelli Şarj İstasyonu kurduklarını ve bazı bankaların girişlerine rampa yaptırmaları konusunda girişimlerde bulunduklarını anlatan Yüksel, engellilerin sosyal yaşama katılmaları için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti.

TSO Kadınlar Birliği Başkanı Benay Oral da el ürünü deri çantaların satışı için turistik ilçelerde stant açma konusunda yardım edebileceklerini belirterek, üç girişimciyi çabalarından dolayı takdir ettiklerini kaydetti. Oral, Caferoğlu ve Tatlıcı’ya Kadınlar Birliği’nin hazırladığı kiraz çiçekli kolonya hediye etti.