CHP Adana Kadın Kolları, 5 Aralık kadının seçme ve seçilme hakkı verilişinin 80. yıldönümünde, kadınların her alanda başarılı olabileceğine dikkat çekmek amacıyla davetlilere davul çaldı.

Seyhan Kültür Merkezi’nde kadının seçme ve seçilme hakkının verilişinin yıldönümü nedeniyle CHP Adana Kadın Kolları tarafından etkinlik düzenlendi. Etkinliğin sonunda sahneye çıkan 8 kadın, kadınların istediği zaman her işin altından kalkabileceğini göstermek amacıyla davetlilere davullarla güzel bir dinleti sundu. Kadınların davul şovu, davetliler tarafından ayakta alkışlandı.

“KADIN SADECE SİYASETTE DEĞİL, HER ALANDA BAŞARILI OLABİLİR”

Burada konuşan CHP Adana Kadın Kolları Başkanı Rukiye Çinkılıç, bu yıl Cumhuriyet tarihinde kadına seçme ve seçilme hakkının verilişinin 80. yıldönümünü kutladıklarını hatırlatarak, “O nedenle her birisi bir 10 yılı temsil eden 8 kadınımız davul çaldılar. Davul hem bizim Türk geleneğimizdeki bir müzik aletidir, hem de bizim bir deyimimiz vardır; ‘Davul boynunda, tokmak başkasının elinde’ diye biz davulu da aldık tokmağı da elimize aldık. Ama bunun ötesinde asıl simgelemek ve anlatmak istediğimiz kadınlarımızın sadece siyasette değil, her alanda müzikte de davul çalmada da araç kullanmada, esnaflıkta her yerde başarılı olabileceklerini göstermek istedik. Bu nedenle böyle bir gösteri düzenledi” dedi.